| Bogdanpopy a întrebat:

Buna seara, stie cineva daca au aparut noi tratamente nechirurgicale pentru durerile de spate cu rezultate satisfacatoare?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DanCiobanu a răspuns:

Salut, sunt o persoana mai in varsta si acum cativa ani am avut dureri de spate insuportabile, fapt pentru care am decis sa caut un doctor specialist in tratarea durerilor de spate fara operatie pentru a ma consulta. Norocul a fost de partea mea pentru ca am dat de Doctorul Druta Vasile Medic Primar Ortopedie Traumatologie care si-a deschis o clinica numita Coloana Medicala detalii pe http://www.coloanamedicala.ro/ cu o echipa medicala specializata si cu aparatura medicala de ultima generatie, reusesc sa trateze orice afectiune a coloanei vertebrale. Am beneficiat de tratamente personalizate si au recurs la anumite metode de tratamente: decompresie vertebrala tridimensionala, mobilizare vertebrala, tratament fizioterapeutic, tratament medicamentos, terapia PRP, tratament infiltrational etc. Acum nu mai am dureri de spate ma misc perfect, dar trebuie sa asculti si sfaturile medicului.

4 răspunsuri:
| cristimihailov a răspuns:

Daca cauti rezultate, in functie de afectiunea ta, pot fi: kinetoterapie sau masaje.

Eu stiu de masajul Bowen care merge foarte bine pentru spate.

Poti sa mai incerci la cabinete medicale pentru sportivi si de asemenea poti sa te mai uiti dupa cabinete medicale cu privire la postura si corectia posturii.

Am mai auzit de asemenea de o metoda recomandata de un dr, Calin Marginean, care spune ca sute de flotari pe zi ar fi solutia perfecta. In serii de cate 20-30, dar pe o zi intreaga sa faci cateva sute. Acest lucru spune tot acel doctor, linisteste durerile de spate (nu lombare cred eu) in cateva saptamani.

Daca sunt dureri lombare, poate ar trebui sa vezi un medic pentru a nu fi probleme la rinichi.

De asemenea ai putea incerca sa le rezolvi prin pozitia corpului si diverse trickuri ergonomice precum: ridicarea monitorului la nivelul ochilor, coborarea scaunului cand stai la calculator, masa, astfel incat coatele sa faca 90 grade cand sunt indoite pe masa, etc.

| Admunssen a răspuns:

Numai un medic poate sti asta. Durerile de spate au multiple cauze si diagnostic diferit.

| Maiapopescu a răspuns:

Ce fel d edureri,? De la coloana? Uite niste exercitii pentru coloana si nu numai. Poti sa cauti si un chiropractician. E bine de stiut ca ajuta si coada calaului la probleme ale oaselor.http://vindecarenaturista.blogspot.ro/......or-si.html

| Maiapopescu a răspuns:

Ce fel de dureri? De la coloana? Uite niste exercitii pentru coloana si nu numai. Poti sa cauti si un chiropractician. E bine de stiut ca ajuta si coada calului la probleme ale oaselor. http://vindecarenaturista.blogspot.ro/......or-si.html