| ackym1 a întrebat:

Bună seara, tatăl meu a fost operat de o tumora maligna la buza(carcinom scuamocelular) în urma biopsiei a ieșit că tumora a fost maligna.
Acum are probleme cu ganglioni si urmează sa fie din nou operat in ianuarie.
Credeți ca poate beneficia de incadrare in grad de handicap sau pensie de boala?
Nu a fost niciodată angajat si nu are vechime.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

" tumora maligna la buza... poate beneficia de incadrare in grad de handicap sau pensie de boala"

asta o decide o comisie de medici - părerea noastră e zero

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pensia de boală se dă doar dacă stai în spital foarte multe zile dintr-un an calendaristic, mi se pare că peste 180. Iar asta dacă ai fost angajat.
Ceea ce are el nu se încadrează la handicap, este boală.
Pensia din sistemul asigurărilor sociale de stat se acordă dacă, angajat sau nu, ai achitat CASS la casa de pensii. Altfel nu se acordă. Astfel, nu poate beneficia de nici un fel de pensie.
Dacă nu are venituri de nici un fel, se analizează la cerere la Serviciul de asistență socială din primărie situația lui familială. socială, se face o anchetă, unde locuiește, cu cine, ce proprități are, ce conexiuni sociale. In caz că veniturile familiei din care face parte sunt sub o anumită limită, poate beneficia de ajutor material din partea statului. Așa procedează foarte mulți țigani, dar nu numai ei. Aceasta este moditatea de a obține mijloace materiale de la stat, în asemenea caz. Este o sumă foarte mică, chiar de subzistență. Uneori se acordă lunar alimente de bază, ulei zahăr, făină. sau accesul la masă la o cantină a primăriei. Cam astea sunt posibilitățile.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Postează din nou această intrebare la categoria legislatie/politic/social si roaga sa iti raspunda dl notar ioandelasal, fiindca cunoaste toate legile si iti spune ce e de făcut.

| nicu991 a răspuns:

Carcinomul bazocelular si carcinomul scuamocelular sunt doua dintre cele trei tipuri de cancer de piele, al treilea fiind melanomul. Din fericire, carcinomul bazocelular si cel scuamocelular sunt tratabile, rata de vindecare fiind de peste 90% daca acesta este descoperit timpuriu.
Parerea mea este ca nu poate obtine niciuna din cele doua optiuni.

| ackym1 explică:

Nu sunt din București