anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt fata am 15 ani. Vreau sa va zic ca de un an incoace a inceput sa imi apara par pe gat. A inceput un fir, acum am o multime,(30 aprox) si pe fata pe partea stanga au inceput sa apara. Sunt cam de 1 cm si destul de negre, se vad daca te uiti atent. mai ales pe gat. si ma deranjeaza, trebuie sa le smulg pentru ca arata foarte inestetic. Le-am zis alor mei dar acum sunt foarte foarte stresati cu criza asta economica si m-au rugat sa nu le umplu capul cu prostiile mele. Ce pot sa fac? pot sa rezolv singura problema asta? mersi

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mai zi-le alor tai sa o lase naibii de criza economica si sa te duca la endocrinolog. Tu ai hirsutism si trebuie sa faci investigatii pentru a afla cauza.

Abh
| Abh a răspuns:

Nu e normal ca la varsta asta sa-ti creasca par pe gat. Insista sa vorbesti parintilor tai sa te duca la un endocrinolog.

| Corina a răspuns:

Imi pare rau ca parintii tai nu ti-au dat nicio atentie in aceasta privinta. Ce treaba are criza economica cu faptul ca tu s-ar putea sa suferi de vreo boala? Puteau macar sa te asculte, sa vada si ei despre ce e vorba. Parerea mea este ca ar trebui sa mergi la un medic endocrinolog. S-ar putea sa fie vreo dereglare hormonala, care sa necesite un tratament de specialitate. Dar, mai intai, trebuie sa mergi la medicul de familie, pentru o trimitere la endocrinologie. Sanatate maxima!

| lia.d a răspuns:

Buna! Eu zic ca poti sa rezolvi aceasta problema, in felul urmator:du-te la medicul de familie si cere-i un bilet de trimitere pentru endocrinologie, chiar daca medicul de familie iti va da sfaturi, e bine sa ajungi si la endocrinolog.In ambulator(policlinica), mergi si-ti faci o programare la fisier pentru endocrinologie si cu siguranta, daca este necesar, vei primi tratament.Multa sanatate! Sa ai la tine si buletinul, pe langa biletul de trimitere.