| IoaNa1428Dmd a întrebat:


Am decis să încep să iau anticoncepționale, așadar as vrea sa stiu ce analize trebuie sa fac pentru a le găsi pe cele mai potrivite și dacă știe cineva (eventual cineva care ia asemenea pastile) un medic bun (de preferat femeie) in București, cu care as putea sa mă consult cu privire la decizia mea. (Prefer clinicile private)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| RowseRj a răspuns:

Mergi la un ginecolog care sa urmareasca cu atentie posibilele contraindicatii. In plus, este recomandat sa faci un profil hormonal, analize de sange (profil de coagulare) si un examen mamar.
Hellas, cititoare MedLive.ro, a pus o intrebare in cadrul intalnirii online cu Dr. Anca Dragutescu, medic endocrinolog:

Anticonceptionalele au multe efecte benefice; pe langa cel contraceptiv, reprezinta tratamentul unor afectiuni cum ar fi sindromul ovarelor polichistice sau endometrioza. Alte beneficii:

amelioreaza dismenoreea (durerile din timpul menstruatiei);
amelioreaza sangerarile excesive din timpul menstruatiei;
amelioreaza sindromul premenstrual;
are efecte cosmetice prin diminuarea acneei, seboreei, hirsutismului;
scad riscul de sarcini ectopice;
scad riscul de cancer ovarian, endometrial, colorectal.
Intr-adevar au si multe efecte adverse, iar ingrasarea, scaderea libidoului sau modificarea pilozitatii nu sunt cele mai de temut. Tromboza venoasa, cancerul de col uterin si complicatiile cardiovasculare ar fi unele dintre acestea.

De aceea, un profil hormonal, un profil al coagularii si un examen mamar si ginecologic, pe langa analizele uzuale, sunt foarte importante inainte de prescrierea unui contraceptiv, mai ales la femeile cu antecedente personale sau familiale semnificative.

3 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Du-te la gincolog și îți spune acolo direct ce trebuie să faci

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! O sa iti spuna doctor ce analize trebuie sa faci. Iti recomand Clinica Anima. Poti sa iti descarci aplicatia pe telefon si sa iti faci programare la ce doctor vrei tu.

| Donsavas a răspuns:

Trebuia sa fi deja supravegheata de un ginecolog/endocrinolog. Nu se iau fără prescriptie