anonim_4396
| Anonim întreabă:

am o intrebare pentru mamici de pitici! am un ingeras de un anisor, si i-am facut acel vaccin.au trecut 3 sapt de la vaccin si n-a avut decat o usoara febra in seara respectiva atat.si eu va intreb pe voi daca i-ati facut vaccinul de un an si a avut ceva reactii mai grave.sunt un pic speriata deoarece am o vecina care i-a facut vaccinul baietelului ei si dupa 3ani a descoperit ca are autism din cauza vaccinului de un an

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu are autism din cauza vaccinului. Autismul exista inca dinainte de aparitia vaccinurilor (cu cateva mii de ani) si nu era mai rar ca acum, cand avem vaccinuri. Ideea ca autismul ar fi dat de vaccinuri i-a venit unui medic nebun si exclus din viata medicala din cauza ca avea probleme psihice (era schizofrenic), apoi a fost imbratisata de mai multi schizofrenici si, in final, a ajuns sa fie crezuta si de o patura foarte saraca si neinformata a populatiei, care inainte credea ca autistii sunt posedati de diavol si acum a gasit aceasta explicatie. Copiii cu autism nu sunt posedati ed diavol si, tot la fel, nu au boala din cauza vaccinurilor. Ci sufera din cauza unei predispozitii genetice la schizofrenie, manifestata in prima copilarie. Dupa cum sunt sigura ca stii, schizofrenicii se izoleaza ulterior de lume, dupa ce au apucat sa faca contact cu ea, dar la autisti debutul este atat de precoce incat nu au timp sa faca contact cu lumea. Citeste textele antice, vei vedea acolo multiple exemple de autism, iar anticii nu cunosteau vaccinurile.
Asadar, nu ai de ce sa te ingrijorezi, copilul tau nu va face autism de la vaccinuri. cel mult, te poti ingrijora ca ai crezut o asemenea idee si ca nici macar nu ai verificat din toate sursele posibile. Tendinta asta de a crede in idei nemedicale (deochi, descantec, posedare, vaccinuri care dau boli psihice) este periculoasa pentru sanatatea ta si a copiilor tai, poti chiar sa le pui viata in pericol.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Autismul e, se pare, o boala genetica, deci, in niciun caz nu poate aparea din cauza unui vaccin.
Acum, sa inteleg ca tu esti ingrijorata pentru ca ai un copil sanatos?
Reactiile mai severe la vaccin apar numai atunci cand vaccinul a fost facut cand copilul era bolnav. Si, in general, orice medic, inainte de a administra vaccinul, face un control tocmai ca sa vada daca nu exista vreo raceala sau alta boala. In cazul asta, amana vaccinarea pana la insanatosirea copilului.

| emima a răspuns:

Eu stiu ca are reactii denastea severe doar daca e racit sau era bolnav de ceva si eu am un pitikc de 2 ani jumate si la 2 luni cand i-am facut vaccinu a avut o enterocolita dar a zis ca e postvaccinal la tinut o noapte in perfuzie dar autism? nu stiu poate era racit sau asa e din nastere

| ania a răspuns:

Eu le-am facut vaccinuri ls primii trei dintre copiii mei si cand fiics mea mai msre avea 5 ani am intalnit o familie cu p fetita tot de 5 ani care avea autism si mama ei mi- spus ca a fost normala pana la 1 an, umbla si incepuse sa vorbeasca si dups vaccin in cateva zile a devenit leguma si ada era si la 5 ani, nu umbla, nu vorbeea deloc.
Pe urma intr- o excursie sm intalnit o mamica csre mi-a spus ca e profesoara la o scoala pentru copiii autisti si ca are 14 copii in clasa si pentru jumatate dintre ei parintii spun ca au devenit asa in urma unui vaccin, ca ea nu si-ar vaccina copilul pentru nimic in lume.
Asa ca m-am speriat si pe ultmii 2 copiii nu i-am vaccinat deloc si sunt mult mai sanatosi, pe cel mic nu l-a consultat niciodata doctorul de la iesirea din maternitate.