| sunriseinyourheart a întrebat:


De cand mi-am inceput viata sexuala, in urma cu 7 luni, menstruatia imi vine in mod regulat. In urma cu aproximativ doua saptamani am racit la ovare, iar in timpul actului sexual se simtea o intepatura in partea de jos a abdomenului. Tin sa precizez ca eu si prietenul meu folosim prezervativ si nu a ejaculat inauntrul meu. Menstruatia trebuia sa imi vina acum 2 zile, dar inca intarzie sa apara. Simt dureri la ovare din cand in cand, ca si cum ar fi "pe drum", dar nu mai ajunge. Am avut si crampe abdominale in aceste doua zile, la fel si un fel de scurgere albicioasa, fara miros.
Tin sa precizez ca am 17 ani.
Imi puteti spune, va rog, care ar putea fi cauza intarzierii?
Multumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| lordofsin a răspuns:

Buna, cauza intarzieri pot fi mai multe, cel mai bine ar fi sa consulti un medic. Nu cred ca e nevoie sa iti faci griji din cauza faptului ca s-ar putea sa fi insarcinata. Ca exemplu iti pot spune ca prietena mea a avut intarzieri de 2 saptamani si nici acum nu e regulat cand vine. Din cate stiu eu pana la varsta de 26-27 anii vei avea probleme de genul in sensul ca va intarzia.

2 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cauze generale posibile în cazul întârzierii menstruaţiei : răceală, dereglare hormonală, stres, infecţie, probleme medicale ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ), sarcină,...

O întârziere acceptabilă, din diverse cauze : răceală abdominală ( NU răceala "comună" ) sau răceală la ovare ( anexită ), infecţie, medicamente, etc., este de MAXIM 7-10 zile; tot ce DEPĂŞEŞTE 10 zile reprezintă o "problemă medicală"!

Poate fi vorba de :
1 ) o dereglare hormonală - situaţie în care TREBUIE să consulţi un endocrinolog, care îţi va prescrie analize hormonale pentru a determina dozajul din sânge şi apoi vei primi tratament
2 ) probleme de natură ginecologică ( chist ovarian, ovar polichistic, etc. ) - dacă au mai fost astfel de întârzieri şi în trecut - situaţie în care TREBUIE să faci un control ginecologic, unde îţi va face o ecografie ovariană sau una vaginală pentru a verifica starea ovarelor/uterului şi trompelor uterine.

AMBELE controale trebuie făcute simultan - deci, mergi la medicul de familie şi ceri Trimitere atât la endocrinolog, cât şi la ginecolog!

Dacă este vorba de chist o să-ţi prescrie un tratament cu tablete anticoncepţionale pe 3-6-9-12 luni ( până se dizolvă chistul respectiv ) şi control periodic ( din 3 în 3 luni ).

Dacă NU este chist atunci îţi va prescrie tratament cu Duphaston pe 10-30 zile ( eventual chiar pe mai multe luni ), după care o să-ţi vină regulat menstruaţia.


De asemenea, dacă ai dereglări menstruale dese, poţi să bei ceai ( sau tinctură ) de creţişoară şi/sau ceai de coada şoricelului - vezi informaţii la linkul :
http://www.formula-as.ro/......ului-10059

http://tratamente.naturale.din.plante.alb.ro/......um%29.html

http://www.formula-as.ro/2010/923/medicina-naturii-44/cretisoara-12562


NU ai precizat ce tratament ai făcut pentru acea anexită ( răceală la ovare ) şi dacă a trecut : e posibil ca durerile de ovare pe care le simţi să fie de la ea ( deci, să nu fie complet vindecată )...


Toate cele bune.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Buna!
Poate fi o dereglare hormonala.
Consuma ceai de cretisoara, iti stimuleaza menstra.
Te pup!