| DariaZ a întrebat:

Bună ziua! Am fost la un control oftalmologic și am fost diagnosticata cu astigmatism. Am la ochiul stang-1, 75 și la dreptul -1, însă mi-a spus doctorul ca pot folosi și lentile de contact, dar pentru ele scrie ca am -1, 75 stângul și-1, 25 dreptul. De ce e diferența asta la ochiul drept?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floareasoarelui26 a răspuns:

In primul rand, pentru ca in general, in functie de problema, dioptriile ochelarilor si dioptriile lentilelor de contact nu vor fi egale, cu exceptia cazului in care dioptriile depasesc 3, 25.

Acest lucru se datoreaza in principal faptului ca lumina este captata si perceputa diferit printr-o lentila ce se afla la o anumita distanta de ochi, fata de o lentila ce este practic lipita de suprafata ochiului.

In cazul astigmatismului, lentilele vor fi torice, adica nu vor avea aceeasi dioptrie pe toata suprafata lentilei in cazul ochiului ce prezinta curbura neregulata a corneei.Luand in considerare cele spuse mai sus, dar si acest aspect, oftalmologul a calculat, in functie si de observatiile facute in cadrul consultatiei, cu determinarile corneei afectate de astigmatism, ca acestea sunt dioptriile ideale pentru tine in cazul lentilelor de contact.
Daca ai vrea sa porti ochelari, atunci, cel mai probabil dioptriile ar fi cele initiale, de -1, 75 si -1.

1 răspuns:
| Yuoia a răspuns:

Nu cred ca la astigmatism ti-a recomandat lentile de contact. Asta se corecteaza doar cu ochelari!