anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună ziua, am o întrebare dacă cineva mă poate ajuta.

Mi am scos măseaua de minte era ultima, le am scos pe fiecare pe rând, ultima este cea din stanga jos.

Mi-am scos o in data de vineri 2 mai.

Stomatoloaga nu a vrut sa mi dea antibiotic cu toate ca aceasta măsea încă nu era crescuta așa ca a trebuit sa frezeze osul, și măseaua s-a o scoată pe bucăți.

Sâmbăta duminică deja eram umflată și mă durea amigdala.

Luni tot la fel de umflată poate chiar un pic mai mult, eram și vânătă.

Marți am început singură de capul meu augmentin antibiotic de 875mg, de 2 ori pe zi.

Până la urmă tot așa miercuri și joi nici o ameliorare și m-am dus joi adică ieri (a 6a zi după operație) și mi au făcut anestezie și au încercat să curețe din nou gaura, au rașchetat cu o lopățică în interior.

Au încercat să bage acul să vadă dacă am infecție mai multă să dreneze tot dar nu ieșea nimic. Noi am considerat ca era un început de infecție și umflătura la față s-a scadă cu antibiotic.

Mi au zis să continui cu antibiotic dar de 3 ori pe zi, nu de 2 ori. Tot așa cu ibuprofen și paracetamol. Deja de joi am început 3 pastile să iau, adică am mai adăugat o pastilă după amiază pentru ca eu luam numai dimineața și seara.

Faza este ca după mica asta operație făcută ieri, m-am trezit azi noapte și ce credeți? Prin gaură mi-a ieșit toată infecția, a trebuit singură să ma apăs pe tot obrazul și pot să zic ca aproape 2guri întregi poate chiar 3 au fost numai infecție și apoi sânge. Cred ca din cauza ca am dat și un șut la sistem cu 3 pastile și nu 2.

Unica mea frica este și dacă mă puteți ajuta, obrazul s-a dezumflat în zona de sus dar pe partea mandibulei este tot la fel de tare. Îmi e tare frică ca este tot infecție ori poate să fie doar o simplă umflătură în țesut în interior (ca un hematom) este tare ca piatra.

Să presupunem ca mai este tot infecție (cu toate ca am apăsat și ieșea numai sânge când a explodat infecția prin gaura) antibioticul trece toată piatra de mi-a rămas în obraz pe maxilar? Adică frica mea este să nu am o infecție mult mai peofunda gen pe os și augmentinul să nu ajungă în profunzime peste tot.

Mulțumesc mult de răspuns, dacă cineva a trecut prin ceva similar sau poate să fi auzit ceva de genu.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Clateste locul intens si indelungat, repetat, cu ceai de MUSETEL mai concentrat (2 plicuri la o cana de 200ml), de 3-5 ori pe zi, timp de minim 4-5 zile!
Ceaiul de musetel dezinfecteaza si curata puroiul.

| Hypefox a răspuns (pentru Bula):

Dar ce considerați, ce a rămas tare ar putea fi umflătura mușchiului cum a stat infecția sau s-a mai fi rămas infecție?

| Bula a răspuns (pentru Hypefox):

Indiferent.
Infectia se poate trata eficace cu ceai de musetel.
Trebuie clatit de fiecare data pana ce simti ca incepe sa piste (pisca un pic), dupa care se scuipa si se repeta pana ce se termina tot ceaiul din cana (2 plicuri sau 2 lingurite oparate in 200ml apa fierbinte).
Clatirea se repeta de 3-5 ori pe zi, timp de cel putin 4-5 zile.

| doctorandus a răspuns:

Mergi la spital, urgent.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

"Deja de joi am început 3 pastile să iau, adică am mai adăugat o pastilă după amiază pentru ca eu luam numai dimineața și seara."
Ai inceput sa iei antibiotic de capul tau, dar tu nu stiai ca se ia la interval de 12 ore?

Ai infectie la cap, mergi urgent la medic.
Ironia e ca esti asistentă dentară.
Poti aplica si cataplasme de argila pentru a drena infectia. https://melidava.com/informatii-pentru-sanatate/argila-in-stomatologie/

| Hypefox a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Se ia antibiotic la 12 ore dacă nu e ceva grav. În cazul ăsta trebuia să fie luat câte 3 pastile la 6 ore. Iau la 10 la 16 și la 22 seara.

| Arthurrrr a răspuns:

Eu aș zice să nu mai astepți o clipă,, și să mergi cât mai repede posibil la o clinică unde e urgențe stomatologice că să-ți oprească infecția, acolo e non stop deci poți merge și noaptea, caută pe google urgențe stomatologice vezi care mai aproape și du-te imediat, până nu e prea târziu