In principiu ingrasa-te pana cand obtii timp liber sa faci si sala. Nu recomand sa faci sala fiind slabanog, fiindca nu ai ce sa arzi, mai rau faci.
Incepe sa mananci mai mult (nu junkfood-uri si d-astea) pana cand ajungi la circa 70-80 kg. Dupa aceea te poti apuca de sala (unii cand zic sala se gandesc la cardio, nu recomand mult cardio la greutatea pe care o ai). Da, poti apela la un antrenor personal si la un nutritionist. Daca nu, poti cauta pe net (la cine trebuie, nu la cei care nici nu stiu despre ce vorbesc). Daca te apuci de sala, sa nu te astepti la progres imediat, eu abia dupa cateva luni bune (4 mai exact) am reusit sa cresc (nu extraordinar de mult) circumferinta bratelor si dimensiunea altor grupe de muschi.
Cum poti sa-i propui sa se ingrasa la 70-80kg avand in vedere ca are 1.70 inaltime? Vrei sa devina obez? Nu era mai simplu sa ii spui sa se apuce de flotari, tractiuni etc si sa incerce sa manance in surplus decat sa ii spui niste bazaconii? Sper ca realizezi ca toata greutatea pe care o pune e strict grasime daca nu stimuleaza muschii.
Mulțumesc pentru sfat.
Si daca ai o alimentatie deficitara cum vrei sa te ingrasi? marindu-ti colesterolul pana iti distrugi inima?
Raspunsul este dieta si sportul, nici una nici alta separat.
Esti mic de ani inca, ai tot timpul sa te ingrasi si "natural".
Trendul majoritatii adolescentilor cat si adultilor este sa slabeasca, nu sa se ingrase.
Mai rar persoane slabe cu diabet si boli cardiace, afectiuni ale rinichilor, persoanele obeze in schimb toate dar absolut toate au probleme de sanatate, deci ce alegi sa te ingrasi intr-un mod gresit, sa ramai slab deocamdata sau sa te dezvolti prin mult sport si alimentatie pe masura?
Salut, Păi problema e că la sală ai nevoie de alimentație recomandată de antrenor etc, Și eu nu prea am bani așa mulți să dau și la sala și pe mâncare, sala e 150de lei
Asa este, insa ceea ce se face corect si bine are un pret.
Ca sa te ingrasi altfel, iti vei cauza probleme de sanatate.
Ramane in loc sa capeti masa musculara sa iei ce grasime din zaharuri si alimente procesate de la fast food, total de evitat.
Vrei nu vrei sportul te ajuta sa iei si in greutate dar in mod natural si corect, din proteine pe scurt si carbohidrati.
Nu ai banuti, te poti angaja pe undeva pentru cauza ta, eu zic ca merita.
Sunt la liceu, Mersi de sfat oricum.
Poti lucra si daca faci liceu si cand ai vacante si cand termini liceul, cam oricand doresti.
Eu dupa ce am dat BAC-ul m-am angajat, am lucrat o perioada, apoi intrat la facultate, am mai lucrat putin, am stagnat munca, am terminat facultatea, am lucrat iar.
Exista posibilitati si posibilitati.
Sunt abia clasa A 9-A la apr. 18 ani, e m ai complicat la mine, Nu am rămas repetent dar am renunțat din cauza la bulling și ziceam că dacă mă apuc de sală poate nu m ai sunt luat de fraier.
Faci sport acasa. Prioritar e sa mananci sanatos
Lasa naibii sala si apuca-te de MANCAT cat mai sanatos si mai mult, daca vrei sa te ingrasi.
sala nu te ajuta cu nimic, ca esti foarte slab si te slabeste si mai mult, ba chiar te va anemia odata ce nu mananci santos si normal, deic nu iei toate vitaminele si minreallele din hrana.
N-ai nevoie de sala daca vrei sa obtii un corp decent, singurele lucruri de care ai nevoie e un ghiozdan, doua bidoane de 10l, unul il umplii cu apa celalalt cu nisip, o bara de tractiuni si de preferat bari pentru dips-uri, dar poti sa faci si fara.
Apuca-te de flotari, pana cand ajungi sa faci lejer 5 serii a cate 15 repetari, cu 1 minut pauza intre seturi, iar apoi poti umple bidonul cu apa, il pui in ghiozdan si faci cu ghiozdanul in spate si tintesti tot asa, spre 15+ repetari a cate 5 serii.
Dupa ce ai facut flotarile, treci la dips-uri (cauta pe net sa vezi ce sunt), faci cate poti, de preferat 5 seturi a 15 repetari, cand reusesti sa faci asta, faci cu ghiozdanul in spate.
Asta e ziua de impins, la ziua de tras, faci tractiuni la bara cu grip pronat 5 seturi a 15 tractiuni, 1 minut pauza, si dupa ce ai facut asta, faci cu grip supinat: https://imgur.com/a/VhEHcqQ
Apoi faci biceps curls cu ghiozdanul, incepi cu bidonul cu apa, apoi celalalt bidon.
In ziua de picioare faci genuflexiuni, faci si pe cate un picior, incepi cu bidonul de apa, apoi cand devin usoare treci la cel cu nisip, adica cresti progresiv.
La ziua de picioare poti adauga sprinturi, sarituri de pe loc in inaltime si lungime.
Combina asta cu un surplus caloric de vreo 2-300 de calorii (adica mananci cat mananci acum, doar ca mai bagi inca... un corn de exemplu (invata ce-s caloriile si cate are fiecare aliment pe suta de grame)), fa toate astea iar cand o sa ajungi la 70 de kg, o sa fii zeu, tot ce ai nevoie e consistenta, pe parcurs o sa inveti si singur.
Ca idee: https://www.youtube.com/watch?v=k8-Chcvn1FY
https://www.youtube.com/watch?v=zRBqdcIDLKM
Apropo, cauta pe Youtube Toni Saik si te poti inspira de la el (e roman si are 19-20 de ani)
Cum sa vrei sa te ingrasi? Voi astia din comentarii va auziti sau mai bine zis vedeti ce aberatii scrieți? Omul vrea sa nu mai fie slabanog.
1. Daca te duci la sala nu o sa te apuci de cardio ca sa slabesti. Incepi cu exercitii de baza si cu greutati mici astfel incat sa le executi corect si sa iti cresti rezistenta la efort, nu conteaza numarul de repetari cat conteaza executia corecta.
2. Schimbi alimentatia, mai multa proteina si mai putine grasimi. Fara fast food( in exces, o data la doua saptamani nu te omoara), la fel si cu alimentele nesanatoase.
3. Daca iti permiti, mergi la un antrenor personal, e cel mai in masura sa te indrume cum sa te dezvolti armonios, un kg de grasime se pune usor, dar greu se mai da jos.