| RebbiRebi a întrebat:

Bună ziua, am și eu o nelămurire.
De curând mi-am schimbat medicul de familie, iar după cum probabil știți procedura, trebuia sa îmi duc dosarul(cu istoricul meu legat de sănătate) de la vechiul medic, la cel nou.
Medicul meu vechi mi-a spus ca nu are absolut nimic la dosarul meu, doar o simpla foaie completată cu datele mele din buletin și ca dacă vreau sa fac rost de vaccinurile mele, trebuie sa ma duc la școala gimnaziala la care am învățat sau dacă nu, la medicul precedent ei(la care am fost înaintea ei). Mama mi-a spus ca atunci când m-a transferat la ea, s-a dus cu tot cu dosarul meu și nici ea nu își explica de ce are o simplă foaie cu datele mele. Am sunat la școala gimnaziala și mi-au spus ca nu au nicio fișa a mea care sa îmi ateste vaccinurile făcute, deci fisa mea cu vaccinurile este de negăsit.
Problema este că eu trebuie sa dau admitere la MAPN, iar fratele meu la MAI și suntem amândoi in aceeași situație.(Nu avem foile cu vaccinurile), iar in cazul in care vom fi admiși la instituțiile de învățământ, va trebui sa le avem și pe acestea.
Știe cineva cum am putea face rost de ele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Din pacate, dosarele medicale s-au cam pierdut de-a lungul timpurilor.
De la medicul pre-scolar la cel de scoala, medic de familie /medic de intreprindere /dosarele de la policlinici s-au transferat doar partial sau deloc intre medici.
Tocmai acest lucru s-a dorit cu introducerea cartii de sanatate (si dosarul digital unic, accesibil de oriunde): pastrarea tuturor consultatilor, rezultatelor de laborator si interventii spitalicesti, laolalta, pentru toti cetatenii.
Informatiile anterioare din dosarul digital sunt incomplete in cazul la aproape toate persoanele din evidenta nationala, tocmai fiindca dosarele medicale s-au ratacit sau s-au pierdut (cele de la firmele si cabinetele medicale desfiintate si nu numai).
Actual, aproape nici un medic de familie nu tine in arhiva dosarele fizice, rezumandu-se doar la cel electronic. Unii au trecut anumite informatii din dosarul fizic in cel digital, altii mai putin.

Ca urmare, nu stiu daca ai vreo sansa sa-ti reconstitui dosarul fizic, cu atat mai mult cat dosarele medicale fizice nu prea au fost arhivate.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dosarul nu dorasul in ce limbă scrii?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Esti fată sau baiat? Si de ce te ai mutat de la vechiul medic? De obicei medicul vechi trimite medicului nou dosarul tau, dar daca medicul de la care ai plecat nu are dosarul tau aceasta este vina ta sau a părintilor ca nu s au interesat sa mearga ei la medic cu tot istoricul familial al tau boli iesiri internari in spital daca ai avut, acele acte nu le poate ghicii niciun medic daca tu nu i le duc personal ca el sa il ataseze la dosarul tau impreuna cu copie de buletin, acum nu ai ce sa faci decat sa cauti copii legalizate ale actelor care i ti lipsesc si sa le duci noului medic sa ti le ataseze la dosar, dar ca sa faci rost de aceste acte trebuie sa mergi sa bati la usa medicilor la care ai fost tu in tot acest timp, sau cauta le acasa trebuie ca mama ta sa aiba toate actele si diagnosticele puse de doctori, mergi cu ele sa le faci xerocopii si le duci medicului de familie.

| Salontanul a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

"ghicii niciun" Si tu ai gresit!

| CodrutElian1990 a răspuns:

Este posibil sa nu mai aiba dosarul, dar ar trebui sa il aiba pe calculator.
Daca nu are nimic - nici actualul medic, nici cel vechi - sa-ti elibereze o dovada in acest sens. De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere. Daca nu mai sunt datele nu sunt, acest lucru nu poate sa te opreasca de la a urma o unitate de invatamant.