| GracielaMoreno a întrebat:

Buna ziua TPU! Astazi m-am taiat intr-o sarma subtire(usor oxidata) care a stat la tatal meu in dulapul cu obiecte de acest tip(ciocan, etc). Mentionez faptul ca nu a curs sange, doar m-am zgariat si s-a luat putin pielea. Am stat cu spirt pe taietura mult si am spalat de 3 ori. Am strans de deget, nicio picatura de sange. De asemenea marturisesc ca nu am vaccinul antitetanus. Pot pati ceva? Sa mi-l fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"ntr-o sarma subtire(usor oxidata) care a stat la tatal meu in dulapul cu obiecte de acest tip(ciocan, etc)...nu a curs sange, doar m-am zgariat"

pentru a fi exhaustivi in apreciere: dulapul, dulapul in ce cameră era?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu te lua după mine. Așa că consultă telefonic un medic.

| PainTech a răspuns:

Slabe șanse să pățești ceva.

Totusi de ce sa te riști? Mai bine faci vaccin și nu îți mai faci probleme.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Esti prea speriată.
Oxidată adică ruginită?
A fost doar o zgârietură si tu crezi că vei muri din asta?
De obicei sunt probleme când calci intr-un cui ruginit si ajunge rugina in sânge.

| Alverto a răspuns:

Uite, daca nu a fost urmă de sânge nu ai de sa îți faci griji deoarece tetanosul putea intra (daca este pe acea sârmă) doar daca ajungea la sistemul nervos (vene) și vedeai sânge. Daca nu, stai liniștit.

| hacktek a răspuns:

Sansele ca sa iei tetanus in situatia data sunt aproape nule.