| Marfil31 a întrebat:

Când ne amorțește o mână, un picior sau degetele, ce se întâmplă exact atunci? Sângele e restricționat în aceste părți ale corpului?
Dar de ce atunci când ne mișcăm din nou mâna, piciorul sau degetele și le simțim din nou, simțim totodată și o stare de slăbiciune în aceste membre?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce face sângele când circulă prin corp? Aduce oxigen, glocoză. Când pleacă ia cu el bioxid de carbon și deșeuri. Asta se întâmplă tot timpul, în flux continuu. Ce se întâmplă când sângele nu mai circulă printr-un membru, deget, un timp. Oxigen lipsă, hrană lipsă. Mai poate funcționa bine acel mușchi, celulele lui? Acest deficit de funcționare se resimte ca slăbiciune, căci tot timpul de la mușchi, membre, din tot corpul pleacă semnale spre creier care indică starea de funcționare a acelor membre.

4 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Este o afecțiune neurologică, legat de creier.
De obicei, aceste semne arată un deficit vitaminic, mineral, un dezechilibru alimentar.
Dar, poate fi și o anemie, dar pot fi probleme cu coloana.
Mai ales cu vertebrele cervicale datorită faptului că nu există o poziție corectă a corpului uman, mai ales la folosirea dispozitivelor informatice.

| Jassmina a răspuns:

Fiindca procesul de revenire nu este instantaneu si ia cateva minute, depinzand de cat de strangulata a fost acea incheietura, articulatie sau membru.

| InYourMind a răspuns:

E vorba mai mult de nerv, care e comprimat.

| Mopmop a răspuns:

Tesutul viu trebuie hranit si oxigenat. Acest lucru este intrerupt daca circulatia sangvina este restrictionata sau intrerupta. De aici senzatia...