| mont a întrebat:

Care ati mai tinut dieta infometarii? Cate zile si care au fost rezultatele? Eu sunt in a 3 a zi aproape fara mancare (doar o singura gustare pe zi si cafea+alte bauturi cu multa cofeina).

Stiu ca nu e sanatos, dar nu prea am alternativa, doar sa iau pastile de slabit.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Ia si citeste un pic inainte sa faci tampenii de-astea! Lasand deoparte ficatul si stomacul, care vor fi foarte "bucuroase" de dieta asta, problema e ca atunci cand faci foamea organismul se adapteaza, si dupa aia cand are necesarul incepe sa stocheze, chiar daca nu are nevoie sa stocheze. Si uite asa o sa te ingrasi dupa aia mancand normal. Dar nah... iti recomand sa tii post negru vreo doua saptamani.

| J3nnif3r a răspuns:

Sportul este alternativa cea mai buna - plimbari, alergat, abdomene, dans si ce iti place tie.
Ce faci tu va avea un rezultat temporar care iti va deregla organismul. Vei slabi dar vei pune chiar mai mult inca din prima saptamana in care revii la normal. Vezi cu infometarea asta sa nu dai in ulcer.

| RAY a răspuns:

Stai sa vezi tu cand nu o sa mai ti dieta ce o sa te ingrasi repede si in scurt timp, infometarea incetineste metabolismul plus ca isi face multe probleme de sanatate, mereu exista o alernativa nu exista sa nu fie, pastilele nu slabesc pur simplu nu stimti ca ti foame dar asta nu rezolva nimic, toata viata o sa te infometezi?

| mont explică (pentru RAY):

Doar nu crezi ca am de gand sa revin dupa dieta la portiile de mancare de dinainte de infometare?

| RAY a răspuns (pentru mont):

Indiferent cat vei manca dupa infometare vei pui pune pe tine, organismul este capabil sa consume si 500 de calori doar pe zi, lasa infomtarea ca e prostie, asa gresesc toti cei 95% se infomtereaza apoi pun pe ei dulblu ca apoi sa numai poata slabi, metabolismul creste cand manci asta e adevarul, manci mult el arde mai mult si depoziteaza restul ca grasime dar daca nu manci el trece direct la rezervare tot ce manci si un metabolism mai incetinit, odieta cu mai multa carne in alimentatie creste metabolismul plus legume low carb, grasimi sanatoase etc

| mont explică (pentru RAY):

Si daca asa cum zici tu consuma doar 500 de kalorii pe zi si eu as manca mai putin de 500? Crezi ca dau in anorexie?

| RAY a răspuns (pentru mont):

Isi dai seama ca corpul se va hrani cu masa musculara ceea ce nu e deloc bine numai vorbesc ca sistemul imunitar va fi foarte sab,numai vorbesc de creier care nu poate face glucoza la nesfarsit din grasimi asa ca incepe oboseala,lipsa de concentrare,lipsa somnului, stres, nervi, ameteala chiar si infart pentru ca inima e un muschi si ia saraca sufera cel mai mult la infometare, daca vrei sasi bati joc de sanatatea ta continua dieta morti, cand este tat de multa mancare sanatoasa si cu putine calori

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si ai slabit? Sau nu mai ai putere sa te sui pe cantar?

| mont explică (pentru suntserios):

Pana acum aproape 2 kg, dar mai am de gand sa continui pana aproape de paste. big grin

| raluk27 a răspuns (pentru mont):

Ai slabit putin si iti faci stomacul varza. Ai incercat si varianta sport+ mancat putin si des?
Nimic nu merita doua saptamani de infometare. Nu stiu ce eveniment ai, dar ingrasi porcu-n ajun. La un moment dat o sa te reapuci de mancat si o sa se puna dublu. Nu vreau sa te sperii, dar band numai cola/energizante si nemancand timp de 2 saptamani, o sa ajungi la urgente.

| suntserios a răspuns (pentru mont):

Si cand o sa mananc iar normal o sa pui cam dublu.

Stii ce se intampla cu organismul tau acum? Intra intr-un fel de panica, ca sa ma exprim asa mai rudimentar, metabolismul se va incetini, va consuma mult mai putine resurse. In momentul in care va creste cantitatea de mancare metabolismul va fi tot incet si nu va fi capabil sa arda toate caloriile care le primeste asa ca ai sa ai o mare supriza.

| dislike a răspuns (pentru suntserios):

Dintre toate persoanele care stiu ca au tinut o astfel de cura cateva au ajuns prin spital dar toate sau ingrasat considerabil dupa ce au terminat cu ea, eu nu te-as sfatui sa faci asta mai bine faci sport mananci de mai multe ori pe zi cate putin.

| mont explică (pentru raluk27):

Sport fac ceva de cativa ani buni, acum odaa cu aceasta dieta am intensificat sportul, am mers multi km pe jos pe zi + altele inclusiv pana la epuizare. Nu am nici un eveniment. Intentionez sa reduc drastic portiile de mancare si dupa ce ma reapuc de mancat. Nu intentionez sa o tin asa 2 saptamani continuu. Mersi de raspuns

| mont explică (pentru dislike):

Am citit si eu ca exista riscul sa ajungi in spital sau sa mori de la o astfel de cura, mi-am asumat riscul in momentul cand am inceput-o. Faza cu ingrasarea dupa cura: ce regim alimentar au adoptat dupa finalizarea zilelor fara mancare? Daca se mentineau in medie tot in jur de 1000-1500 de kalorii nu cred ca se mai ingrasau considerabil dupa aia. Sport fac, sa mananc de mai multe ori pe zi cate putin nu prea imi permite situatia.

| raluk27 a răspuns (pentru mont):

Ideal e sa le reduci treptat. Deja ai 3 zile si mai vrei până la Paști = aproape 2 săptămâni.

| mont explică:

Iata ca scriu aici din nou dupa un timp, nu m-am ingrasat la loc, am continuat sa slabesc, dar am mancat tot putin de atunci, zilnic, mult mai putin decat ar fi trebuit sa mananc + multa miscare pana la epuizare. Am slabit cam 9-10 kg (destul de mult) si continui sa slabesc, insa am inceput si sa ametesc pe strada uneori + sensibilitate crescuta la raceli. E clar ca am ajuns la limita cu vitaminele si calciul, dar mi-am asumat asta cand am decis sa tin cura asta + ca mi-am indeplinit scopul.

| matrix100 a răspuns:

Alternativa este sa faci SPORT, nu e bine ce faci cu infometarea

| SongokuJR a răspuns:

Eu am mai ținut, aproape 2 luni cu mai nimic zilnic, după care intr-o zi am leșinat si mi-am spart capul. De ce? Deoarece organismul era prea slăbit si aveam si o lipsa mare de calciu. Plus ca pe urma te vei îngrășa din nou, mai rău. Îți recomand sa te duci la un nutriționist pentru a-ți da o dieta pe care corpul tău o poate suporta si nu vei avea probleme. Succes! :d

| mont explică (pentru SongokuJR):

2 luni intr-adevar e foarte mult, nu intentionez sa o tin asa atata timp. Cu dietele problema e ca nu imi place sa mananc orice, mai usor imi e sa fac foamea decat sa mananc ce nu imi place. Mersi