|

Care este diferenta intre hipermetropie si prezbitism?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hipermetropia (sau hipermetropismul) este o afecțiune a ochiului, caracterizată prin formarea imaginii în spatele retinei, ceea ce face ca imaginea să devină încețoșată.


Presbitismul este fenomenul de diminuare a puterii de acomodare a ochiului datorat îmbătrânirii. Una din explicațiile cele mai frecvent oferite se referă la pierderea progresivă a elasticității cristalinului odată cu înaintarea în vârstă la care se adaugă, ca factor agravant, pierderii puterii de contractare și relaxare a mușchilor ciliari (mușchi ce controlează bombarea cristalinului).
Prezbitismul se manifestă prin pierderea calității vederii în două cazuri distincte: la distanță (miopia) și/sau la apropiere (hipermetropia).

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Hipermetropia este atunci cand imaginea se formeaza in spatele retinei iar prezbitismul apare la batranete cand cristalinul isi pierde elastictatea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cei care au hipermetropie au lungimea globului ocular este mai mica.Prezbitism apare la ce mai in varsta(peste 40 de ani) din cauza pierderii elasticitatii crstalinului.Ambele se corecteaza cu lentile convergente.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu sunt diferente pentru ca in ambele sunt dificultati de vedere in aproape.
Iar lucrurile la distanta se vad clar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează