anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care sunt simptomele pentru stafilococul in nas?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Secretii galbui cremoase, nas infundat. Poti insa sa fii la fel de bine doar purtator de stafilococ si sa nu ai nici un simptom.

| tyana a răspuns:

Poti fi purtator de stafilococ fara sa ai simptome.Ar fi bine sa iti faci un exudat nazal intr-un laborator.Costa in jur de 21 lei.

| Cherisheverything a răspuns:

Buna! Citeste pe aici:

http://dictionar.romedic.ro/stafilococ-auriu-nas

"Stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) este o bacterie gram pozitiva, prezenta in mod normal pe pielea
si mucoasele omului si este prezenta pe mucoasa nazala la 30% din persoanele sanatoase. Aceste persoane se numesc purtatori sanatosi de stafilococ auriu si nu este necesar tratamentul la acestia decit daca sint prezente simptome clinice de infectie.

Stafilococul poate determina in organism infectii diverse: infectii ale pielii, ale tesutului subcutanat, toxiinfectii alimentare, infectii respiratorii etc. Daca ati fost diagnosticata cu stafilococ auriu si aveti simptomele descrise mai sus, este indicat sa faceti o cura cu oxacilina. Acest medicament merge tintit pe stafilococ. Cura trebuie sa tina o saptamana, iar dozajul exact trebuie recomandat de medic
in urma unei examinari si a citirii rezultatelor analizelor.

Eventual ar fi bine sa folositi si un unguent cu oxacilina. De asemenea, deoarece poate sa intervina si un factor de tip alergic, puteti lua si un antihistaminic. Daca mincarimea incepe dinauntrul nasului, ar fi bine sa va ungeti si cu putin alcool iodat, o data sau de doua ori pe zi. Stafilococia aceasta se face de obicei in jurul parului din nas. De obicei se vindeca in urma curei de antibiotice si, in cel mai rau caz, daca nu trece asa, se face autovaccin.

Dupa ce faceti tratamentul, este bine sa se mai faca o recoltare pentru a stabili daca s-a rezolvat sau nu problema cu stafilococ auriu. Subliniez ca antibioticele nu este bine sa le luati fara a consulta un orl-ist sau macar medicul de familie. Tratamentul cu antibiotice administrat la intimplare si repetat nu face decit sa creasca si mai mult rezistenta acestor germeni la antibiotice, facind tratamentul si mai dificil.

Intr-adevar, utilizarea abuziva a antibioticelor distruge flora normala a organismului
, nu numai cea intestinala, favorizind aparitia unor infectii cu tulpini multirezistente".


Eu iti sugerez sa mergi la doctor, e mai bine asa :) Te pup

Întrebări similare