| Dalmore a întrebat:

Cat de des poti lua fiola de algocalmin? Si daca iei si antibiotic se intampla ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| InVisible99 a răspuns:

Antibioticele fiind puternice iti trebuie si un medicament tampon ca sa amelioreze impactul asupra stomacului si recomandat ar fi o data la 6-8 ore depinde

| RAY a răspuns (pentru InVisible99):

Algocalminul nu este un antibiotic

| InVisible99 a răspuns (pentru RAY):

A2a intrebare era despre antibiotice, la aia am raspuns.

| RAY a răspuns:

Nu prea des pentru ca organismul se adapteaza, eu recomand o data la 8 ore

| Bizon95 a răspuns:

Cu antibiotic nu se intampla nimic
algocalmin nu ar trebui sa iei mai mult 4/zi
iar daca te doare rau, rau du-te la doctor sau chiar la urgente

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Algocalminul, Piafenul sau Novocalminul conţin metamizol, o substanţă care, dacă este folosită în exces, duce la o boală care poate fi fatală, din cauza scăderii sistemului imunitar, potrivit gandul.info.

Calmantele pe bază de metamizol nu se mai eliberează din 2011 decât pe bază de prescripţie medicală, potrivit B1.

roblema metamizolului este ca este o substanţă activă care la indivizi cu o anumită sensibilitate poate duce la o reacţie adversă, numită agranulocitoză.

S-au tras semnale de alarmă după ce s-au observat in cazuri limitate agranulocitoza (prăbușirea liniei albe, îndeosebi a neutrofilelor care luptă împotriva infecțiilor) sau anemia aplastică (măduva osoasă este inhibată și nu mai produce elementele seriei roșii, adică eritrocitele, acele celule care transportă oxigenul în corp, pe lângă alte funcții).

Reacțiile adverse mai frecvente pot fi greața, durerea abdominală, diareea, amețeala, erupțiile cutanate. Agranulocitoza rămâne încă extrem de controversată și dovedită oricum la utilizarea îndelungată, în doze mari.

Țara care a declanșat suspendarea metamizolului din multe regiuni este Suedia, care a raportat cazuri de agranulocitoză de 1 la 1, 700, începând cu anul 1996. Alte țări interziseră metamizolul mai devreme, dar Suedia a stârnit o furtună, chiar dacă numeroși specialiști au considerat rapoartele ca fiind exagerate. Spre exemplu, alte studii au arătat incidențe de 0.7 la 1 milion¹.



Foarte multe medicamente au risc de anafilaxie (reacție alergică maximală, cu risc mare de deces), iar algocalminul se numără printre ele. Persoanele care au sensibilități cunoscute vor fi prudente la orice medicament.


Pacienții care primesc metamizol pe perioade mai lungi trebuie monitorizați hematologic, pentru a observa linia granulocitară îndeosebi, dar și linia eritrocitară.

happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poate incetezi sa mai scrii pe TPU. Ce intrebare.Mai fata tu nu ai auzit de prospecte la medicamente?

| brokxy a răspuns:

Scrie pe prospectul din cutie.

| teli92 a răspuns:

De doua sau de trei ori la 24h