| OSLOMELBOURNE a întrebat:

Cate șanse sunt sa mori de la un AVC?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La o anumita varsta sunt sanse destul de mari.

| dullcat5678 a răspuns:

Am gasit acest articol din 2017 - https://raportuldegarda.ro/......rtalitate/ care spune ca atacul vascular cerebral e pe locul 2 in ce priveste cauza de mortalitate.

| Bubico2022 a răspuns:

Nu stiu daca asta nu e o cautare ascunsa de solutie de suicid
insa, la un AVC cel mai rau e sa NU mori si sa ajungi un retardat, sau mai rau, o leguma, in ambele cazuri constient de tine insuti
aia e o tortura muuuuul mai nasoala decat moartea

| blackann a răspuns:

Depinde de varsta, organism si alte afectiuni pe care le ai.

| AdioTPU a răspuns:

Dacă ești în vârstă și suferi și de alte afecțiuni șansele sunt ridicate.

| imiCariCoxu a răspuns:

Bunica-mea a facut 3 AVC-uri si a mai trait 5 ani de atunci, bineinteles, cu sechele, dementa, antipsihotice. Sansele de a supravietui un AVC sunt mai mari daca esti tanar dar sechele tot vei avea, asta depinde si de tipul AVC-ului, daca e ischemic ai sanse mai mari dar daca e hemoragic, sansele sunt cam infime. Sansa sa faci AVC de tanar e foarte slaba, nu e de joaca totusi, aici includem si factorii genetici, trebuie sa fii mai precaut daca AVC-ul umbla la tine in familie si sa ai un stil de viata echilibrat, sa te hranesti corespunzator.

| Kaonashii a răspuns:

Daca esti tanar nu mori si ai mari sanse sa te recuperezi, nu complet, dar sa fii un adult functional.
Dar depinde eu cunosc si oameni in varsta care au facut avc-uri si inca se descurca singuri

| OSLOMELBOURNE explică:

Și in caz de supraviețuire câte șanse sunt de recuperare?

| dullcat5678 a răspuns (pentru OSLOMELBOURNE):

Mama prietenului meu a avut aceasta experinta urata, iar sansele de recuperare au fost relativ bune.Totusi, poate oricand sa apara un alt atac si desi a eliminat factorii din exterior (alimentatie, fumat etc), mai mult de atat nu poate face.

Apoi o prietena de-a mea din liceu a suferit acum 2 ani de un avc si nu s-a mai recuperat complet, din pacate. sad Este nevoita sa foloseasca carja pentru a avea stabilitate la mers, iar mana stanga nu o mai poate folosi deloc. Face fizioterapie si altele, dar e discutabil...

| MiraMiraMira987654321 a răspuns:

Daca ai sansa sa mori, e bine.
Dar de la un AVC de cele mai multe ori ramai "leguma". Asta va fi cel mai rau pentru tine.

Întrebări similare