anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce lichide e bine sa bei cand ai nefrita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Bei apa plata si numai in cantitatea recomandata de medic. Daca bei prea multa apa in timpul nefritei o sa faci edeme tot mai mare si pana la urma o sa te intoxici cu apa fiindca rinichiul n-o poate elimina. Desi pare o gluma, intoxicatia cu apa este foarte grava si mortala in majoritatea cazurilor.

| dy a răspuns:

Este foarte important ce fel de nefrita este, acuta sau cronica, pielonefrita sau glomerulonefrita? Oricum, cantitatea de lichide este legata si de prezenta sau nu a edemelor, dar in jur de 1-l, 5 l lichide pe zi, cantitate necesara pentru combaterea insuficientei renale, prin cresterea cantitatii de urina eliminata. Daca bolnal este hipertensiv, cantitatea de lichide prescrisa este bine sa se consume repartizata in prize mici de cite 100-l50 cm3 in 24 de ore, pentru a evita un aport brusc de lichide. Sant de evitat lichidele cu Na(sodiu), si cele carbogazoase.Indicate sunt ceiul de macese, de czi de cirese, ceai verde, compoturi de coji de fructe, frunze uscate de anghinare, sucuri din lamii, grapefruit, morcovi, tomate, struguri, ridiche neagra, foarte buna este o cura cu griu incoltit. Indicat este si laptele cald amestecat cu suc proaspat de patlagina (1 lingurita la cana). Se beau 2-3 cani/zi. Sanatate multa!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Cantitatea de lichide este in raport cu nr de kg, pentru un adult sanatos, normoponderal si cu o activitate fizica normala se poate calcula necesarul de apa zilnic astfel: 1500 mL pentru primele 20 kg din greutatea corporala plus 20 mL pentru fiecare kg peste 20. Pierderile suplimentare de lichide trebuie inlocuite.

Pentru a usura calculul, pentru un adult de inaltime si greutate medie necesarul zilnic de lichide se poate aproxima la 30-35 mL/kg.
- Referitor la nefrita
-Inflamatia rinichiului, cu lezarea, cel mai adesea, a glomerulului (glomerulo-nefrita), dar si a tubului urinifer (tubulo-nefrita). De cele mai multe ori, nefrita este expresia unui proces infectios alergic, produs de streptococi, ca urmare a unei angine streptococice sau a unei scarlatine, and un caracter difuz.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, banuteii, busuiocul, cerentelul, cicoarea, ciresul, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, fasolea, feniculul, ienuparul, jalesul, lentica, macesul, macrisul iepurelui, maturile, mesteacanul, merisorul, musetelul, nalba mare, nucul, obligeana, patrunjelul, pinul, plopul negru, porumbul, porumbarul, rozmarinul, splinuta, sunatoarea, traista ciobanului, teiul, troscotul, urzica moarta alba, ventrilica.
Retete utilizate

UZ INTERN:
Anghinarea - infuzie din 2 lingurite de ta uscata si maruntita, peste care se toarna
o cana cu apa clocotiia (300 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara.
Se bea in 3 reprize, inaintea meselor principale.
Cerentelul - decoct din 2 lingurite pulbere rizom si radacina, la o cana (250 ml) cu apa
rece. Se fierbe 25-30 de minute si apoi se strecoara. Se bea dimineata, pe stomacul gol.
Coacazul negru - infuzie dintr-o lingurita de fructe uscate, peste care se toarna o cana
cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 20 de minute si apoi se strecoara. Se beau

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ceai de cozi de cirese si de matasea porumbului.
Poate ar fi bine sa citesti:
http://www.studentie.ro/campus/NEFRITA_SAU_PIELONEFRITA/c-739-a-20576
http://www.boli-medicina.com/......BM-COM.php
http://www.musetel.ro/articol.php?id=1187

Întrebări similare