| Teodora777 a întrebat:

Ce tratamente stiti pentru cosurile de pe spate si gat? De la farmacie ce as putea sa cumpar, si ce tratamente naturiste stiti? Nu reusesc sa scap de ele :I

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Tratamentul acneei este unul indelungat. Progresele pot aparea chiar si dupa 8 saptamani de la initierea lui. De obicei, acneea se agraveaza inaintea ameliorarii - chiar si in timpul tratamentului. Din fericire, tratamentul este de cele mai multe ori eficient. Spalarea blanda cu sapunuri sau produse eliberate fara prescriptie medicala, cum ar fi lotiunile pe baza de peroxid de benzoil, controleaza si previn aparitia leziunilor in cazurile de acnee usoara. In cazul in care acestea nu sunt eficiente, trebuie consultat un medic dermatolog, care va prescrie anumite creme si lotiuni. Acestea pot contine antibiotice sau alte medicamente. http://www.i-medic.ro/boli/acneea

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Trebuie să mergi la un control la medicul specialist DERMATOLOG!


NU vă mai „tratați după ureche", așa cum ați auzit de la unul sau altul ( ori ai citit pe diverse site-uri )!

Chiar dacă e vorba de "o simplă cremă pentru coşuri", este NECESAR să-ți fie prescrisă de MEDIC și să fie adecvată afecțiunii pe care o ai!

NU te ajută cu nimic dacă încerci vreo 4-5 creme și NU obți nici un efect pozitiv!


TREBUIE identificat tipul de acnee și cauza acesteia - vezi detalii la linkul :
http://www.tratament-acnee.ro/ce-este-acneea/4-11/tipuri-de-acnee.html

http://pasagera.ro/tipuri-de-acnee.html

http://www.spitalulcolentina.ro/......Derma8.pdf

http://dermatocosmetologie.blogspot.ro/......acnee.html

Pentru a determina cauzele care o produc sunt NECESARE diverse analize/investigații de laborator și consult de specialitate - vezi detalii la linkul :
http://healthy.kudika.ro/......itate.html

Poate fi vorba chiar de o INFECȚIE cu stafilococ auriu, care este destul de GRAVĂ și greu de tratat - vezi detalii la linkul :
http://www.cugetliber.ro/......uriu-62077


SPER că, după ce vei citi informațiile de la linkurile anterioare, vei MERGE la medic pentru analize/investigații suplimentare și pentru tratamentul adecvat!

Nu te mai lua după diverse „indicații" date de copilași de 12-18 anișori ( majoritari pe acest site )!



Totuşi, dacă vrei NEAPĂRAT să încerci diverse remedii naturiste - vezi detalii la linkul :
http://www.altamedicina.com/acneea-remedii-naturale/

http://acnee.info/

http://healthy.kudika.ro/......cneei.html

http://www.divahair.ro/......_naturiste

http://life.hotnews.ro/......-curat.htm

http://www.sfatulmedicului.ro/Acneea/tratament-naturist-pentru-acnee_1427

http://www.eva.ro/......40797.html

http://www.one.ro/......i-10115548

http://www.flu.ro/......osuri.html

http://www.perfecte.ro/diet-health/4-remedii-naturiste-pentru-acnee.html


Toate cele bune.

| FlowerRoseRose a răspuns:

Stiu un remediu care nu trebuie cumparat de la magazin si care nu lipseste din nici o casa. Poate suna un pic ciudat dar, pasta de dinti happy nu glumesc... aplica peste problema cat e nevoie si in 3 zile ar trebui sa dispara!

| LoriCupcake a răspuns:

Tratament acnee prin metode naturale
Utilizarea preparatelor destinate tratamentului in acnee este recomandata in concordanta deplina cu recomandarile medicului dermatolog (cantitate, mod de aplicare, mod de aplicare, medicamente, etc).

De asemenea, folosirea altor produse decat cele recomandate de catre medicul dermatolog prezinta riscul de scadere a eficientei medicatiei prescrise sau de inrautatirea problemelor de acnee.

Cu toate acestea, anumite metode naturiste sunt renumite pentru maniera in care trateaza problemele de acnee. Acest lucru inseamna ca nu exista riscuri in incercarea de a va trata leziunile de acnee si a incerca sa opriti eruptiile de acnee pe aceste cai naturale.

Va oferim cele mai populare si eficiente produse naturale pentru acnee:

Otet

Aplicati otet alb pe fata si zonele afectate, permite solutiei sa intre in piele timp de 5-10 minute, iar apoi clateste tenul cu apa rece.

Citrice

Lamaia sau alte citrice fac minuni in tratamentul de acnee, functionand ca exfoliant natural. Precum bine stiti, folosirea unui tonic de fata sau a produselor cu particule abrazive nu este permisa celor care sufera de acnee, motiv pentru care citricele sunt solutia excelenta pentru a indeparta celulele moarte si a destupa porii.

Permite sucului de lamaie sa se usuce pe zona afectata de acnee timp de 10 minute, apoi clateste cu apa rece.

Echinaceea

Urmand un tratament cu extract natural de echinaceea, lupti nu numai cu raceala, ci si cu bacteriile care cauzeaza acneea.

Dieta sau regimul alimentar

Pentru majoritatea pacientilor care sufera de acnee se recomanda si mici modificari in regimul alimentar si nutritiei. Acest lucru se explica prin faptul ca nutritia incorecta are efecte negative asupra intregului organism, cauzand de cele mai multe ori si reactii negative asupra tenului.

Apa

Consumul de apa contribuie la eliminarea fluxului de toxine introduse in organism si la transportarea diferitor nutrienti in intregul corp.

Vitamina A

Vitamina A are efecte miraculoase pentru tratarea leziunilor cauzate de forme agresive de acnee. Masca de fata cu vitamina A este una dintre metodele cele mai eficiente pentru a calma tenul, a curata in profunzime si a tine sub control productia de sebum.

Combina vitamina A cu o lingurita de ulei de masline sau sucul de la jumatate de lamaie si aplica pe zonele cu acnee. Lasa amestecul sa intre in piele timp de 10 minute si apoi clateste.

Zinc

Desi problemele de acnee nu iti permit sa folosesti cosmetice pentru ten care contin Zinc, noi iti recomandam sa gasesti totusi o metoda prin care organismul tau sa absoarba acest ingredient cheie pentru tratarea acneei.

Consumul de zinc contribuie la regenerarea tesuturilor afectate si la cicatrizarea estetica a ranilor. De asemnea, ajuta organismul sa lupte cu infectiile sau cu inflamatiile.

Detoxifierea organismului

Detoxifierea inseamna inlocuirea alimentelor pe care le consumam in mod normal cu un aport ridicat de legume si fructe proaspete, dar si multe lichide.
Este recomandat sa consumi, pe langa minimul de doi litri de apa pe zi, infuzii sau ceaiuri din plante naturale care au rolul de a elimina toxinele din organism.

| LoriCupcake a răspuns:

Pasta de dinti nu este deloc buna! Doar le usuca dar nu le vindeca! Daca folosesti prea multa pot aparea iritatii! Asta este un mit fals, PASTA DE DINTI NU AJUTA LA VINDECAREA COSURILOR! Ai putea incerca sa faci o pasta din fulgi de ovaz (amesteci apa cu fulgii pana obtii o pasta consistenta) o lasi sa actioneze cca. 20 de min! Incearca de mai multe ori, daca nu trec du-te la medicul de familie sau la dermatolog! Medicul de familie iti va recomanda sigur Zinerit! Costa in jur de 35 de lei dar functioneaza, te asigur! Am inecrcat si eu si multe persoane pe care le cunosc si chiar a dat rezultate!winking Succes! Fundita? big grin