| canarita a întrebat:

Cine sufera de Sindromul colonului iritabil? Spuneti-mi si mie cum ati scapat de boala...eu nu reusesc nicicum...am tot fost pe la medici, tratamente, regim...prostii, tot ce mananc ma baloneaza... apoi constipatie si dureri groaznice... m-am saturat de chinul asta permanent...chiar nu pot sa duc o viata normala? Sufar de 7 ani sau mai bine...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai mai lasati-o cu latura psihica, ca doamna este constipata, n-are nici o legatura, are o lipsa de fermenti pe undeva, ori pancreasul ori, vezica biliara, orice boala are cauze organice nu psihice, niciodata psihice, este o gaselnicilor a medicilor, ca si bolile pe sistem binervos sau pe stres, pfff. Si o tomografie abdomen superior si pelvis poate arata o depunere pe ducte, cautati, numai facand analize depistati.

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Colonul iritabil este o manifestare fizica a unor probleme psihologice. Cauta ajutor la psiholog, echilibreaza-ti viata, rezolva-ti problemele neterminate, cauta-ti fericirea si o sa se amelioreze si simptomele pana o sa uiti de tot de boala asta.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Niste Magne B6. Pe mine m-a destressat de tot, asa ca am renuntat la el, dar de obicei are efecte bune.

| psiholoaga a răspuns:

Foarte multe boli de digestie au cauze psihice; nu ca as vrea sa trag meritul pe turta mea, dar asa este. Am o colega de munca, ce are aceeasi problema ca tine. Ea reuseste sa tina sub control cu multe supe (zilnic, o masa trebuie sa contina supa), insa pana cand nu am stat mai pe indelete de vorba cu ea si i-am recomandat dezvoltare personala, unde si-a solutionat multe probleme, la orice manca, mai ales ardei, chestii picante, dulciuri, se balona, se constipa etc. Problema ei (in general problemele de constipatie) e din cauza ca tine foarte mult in ea sentimentele negative. Daca ceva o supara, o deranjeaza, o frustreaza, multa vreme nu isi exprima sentimentele, ci se macina in interior. Si e normal ca la asemenea presiune, organismul sa reactioneze. Asa apar bolile digestive si de oase. Ce povestesti ma face sa cred ca te situezi tot in sfera asta: iti e greu sa iti exprimi sentimentele (mai ales negative), nu spui cand te supara ceva, te consumi in interior. Mai poate fi si preluata de la unul dintre parinti, daca vreunul (cu care te identifici la nivel subconstient) are probleme cu tranzitul intestinal.

| JesterRO a răspuns:

Niste masaje reflexogene...

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sărut mîna colonoscopia ste importantă in depistarea unor hemoroizi, polipi, a cancerului benign sau malign, nu trebuie să vă fie teamă să face ti colonoscopie, deoarece ea se face sub anestezie, nu simtiti nimic, se introduce in anus un furtun cu un bec in capăt, iar acesta este conectat la calculator, unde pe un monitor se vede intestinul dumneavoastră in ce stare este. Cum vă simtiti acum?

| canarita explică:

Pai ideea este ca am o viata echilibrata, nu ap probleme psihologice...deci chiar m-am saturat... mi-a mai zis si medicul meu... fara stres... dar nu poti fi de piatra in viata asta, apoi sunt mai activa din fire...sa iau antistres?

| canarita explică:

Ok...incerc si cu supe...ideea e ca totul ma baloneaza... iaurt, lapte, fructe, legume...cam orice... pot consuma carne de pui fiarta, cartofi fierti si peste la cuptor fara ulei...pai asta nu e viata... apoi eu daca sunt nervoasa ma descarc f repede, nu tin in nimeni...nici nu explodez din orice, nu ma afecteaza toate lucrurile...colonscopia sau cum se cheama nu stiu ce este... dar banuiesc...cat ar fi de sanatoasa si chestia asta? sau mai am surprize?

| aumih16 a răspuns:

Apa legume fructe cam acestea ajuta la buna functionare a colonului oricum trebuie renuntat la piperat condimentat sarat acestea pot ingreuna colonul si nu il ajuta din pacate e bine sa fie consumate si acestea dar rar foarte rar la fel si gratarul mare grija si cu el nu in fiecare zi ca iti faci un obicei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Numai tinand cont de alimentele care va produc fermentatie, dar s-ar putea sa nu fie colon iritabil, ati facut colonoscopie?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Sindromul colonului iritabil nu este o boală propriu-zisă, ci mai degrabă o tulburare funcțională, ce afectează diferite porțiuni ale tubului digestiv.
Numită și colopatie funcțională, aceasta afecțiune este confundată frecvent cu colita, care este de fapt o boală mult mai gravă, ce antrenează inflamarea colonului.
Simptomele, mai mult sau mai puțin grave, pot fi intermitente sau pot persista toată viața.
În general, factorii care declanșează dureri și disconfort sunt:
- unele alimente – grăsimile din carne, brânză, unt; ciocolată, produsele lactate;
- unele fructe și legume;
- consumul de alcool în cantități mari;
- cafeina – antrenează episoade de diaree;
- băuturile carbogazoase;
- hormonii sexuali femini - pacientele cu sindromul colonului iritabil constată o agravare a simptomelor în timpul menstruației
- stresul (factor foarte important).
În cazul constipației, sunt indicate medicamentele care au drept efect accelerarea tranzitului intestinal (laxative, etc.).
Adoptarea unor obiceiuri alimentare sănătoase poate de asemenea să contribuie la diminuarea simptomelor.
Consumul de fibre alimentare (din cereale integrale, fructe și legume) previne apariția constipației și favorizează reglarea motricității intestinale. Consumul de fructe și legume crude ajută tranzitul intestinal lent. Adoptarea unei diete bogate în fibre poate provoca meteorism și flatulență la început, dar aceste efecte dispar în general în câteva săptămâni.
Aporturile suplimentare de lichide, în special de apa, sunt importante pentru prevenirea constipației.
Mișcarea în aer liber, exerciții pentru abdomen ajută și ele la combaterea constipației.
Dacă scaunul este foarte dureros, folosește supozitoare cu glicerină, ajută la lubrifiere și așa se evită durerea la defecare.
Sănătate.
Pa, pa.


| Corneliu_Paulet_1986 a răspuns:

Buna eu am avut rezultate bune urmand sfaturile de aici...
https://healthy.kudika.ro/......tabil.html