|

Cu ce se trateaza un chist de 2 cm?

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca e de ovar (n-ai precizat, dar la asta m-am gandit) ginecologul iti va recomanda anticonceptionale bogate in estrogen, cum sunt Diane35. NU le lua fara indicatia medicului, pot fi periculoase. Eu am avut un chist de 47 mm care a disparut dupa 6 luni de Diane.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde unde este localizat si daca are sau nu "radacina".
Daca este localizat exterior pe piele si cu puroi, se poate rezolva chirurgical sau chiar si acasa.

In cazul tratamenului acasa:
prima data trebuie uns si legat cu crema ICHTIOL (cunoscuta si sub denumirea de "crema neagra" sau "crama birjarilor"). In cateva ore aduna puroiul, se umfla si se sparge. Se recunoaste spargerea chistului. Dupa spargere, se scoate pielnita fistulei de puroi, se curata foarte bine si se spala bine rana ramasa cu rivanol, urmat de tinctura de iod.
Daca chistul este intern (ex. in organele genitale, gura etc) se apeleaza doar la medicul specialist pentru curatire chirurgicala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cu o mica incizie papusa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează