|

Cum as putea scapa de raguseala?

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Răgușeala are ca nume știinșific laringită.
Este o afecțiune a corzilor vocale și a zonei adiacente din gât.
Acesta se poate datora unei răceli, virus care s-a instalat acolo sau iritării zonei cu mâncare prea rece, prea fierbinte sau prea uite. Ca să scapi trebuie să determini cauza și să iei măsuri. La medic se poate analiza dacă ai ceva ce tip de stafilococ ai acolo și ce medicament trebuie să iei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faringosept
sau mai tare
septolete omni

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca să mergi la sigur spre vindecare, te sfătuiesc să vizitezi medicul de familie, eventual să primești o trimitere către un cabinet ORL. Acolo îți vor da o prescripție adecvată stării tale sau stadiului în care se află răgușeala (disfonie).

În schimb, îți pot recomanda o metodă ce nu implică tratament prin medicamente / pastile.

Într-o cană spargi un ou, pui deoparte albușul și păstrezi gălbenușul. Gălbenușul se amestecă cu lapte cald (nu fierbinte!)şi două-trei linguri de miere. Amesteci bine sau mixezi compoziția. Laptele îl torni treptat în timp ce amesteci până umpli cana. Ce-ai preparat mai devreme îl consumi imediat.

(Faringosept medicament) pentru tuse/răgușeli, dacă te interesează.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia vitamina A, pastile. În cel mult 2 zile o sa iti treaca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează