| calinescusilviuta a întrebat:

Cum pot vindeca un abces?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Depinde unde e dupa dictionarul medical
"Abcesele se pot dezvolta in oricare punct al organismului. Abcesul superficial, accesibil vederii si palparii este amplasat cel mai des la degete (panaritiu) sau pe marginea anusului dar si in gat, pe sezut, subsuoara sau pe partea ventrala. Abcesul profund poate fi localizat la nivelul ficatului, rinichiului, creierului, plamanului. Gravitatea sa depinde de localizare: abcesul creierului, fiind asemanator cu tumora, poate provoca hipertensiune intracraniana. Dupa modul lor de constituire si dupa viteza de evolutie, se pot distinge abcesele calde de abcesele reci."
"Abcesul cald se formeaza rapid si se inconjoara frecvent de o membrana, camasa sau carcasa, care il delimiteaza; el prezinta toate semnele locale ale unei inflamatii (roseata, caldura, umflare, durere), carora li se adauga semnele generale (febra, frisoane, insomnie) si, adesea, o adenopatie (umflarea ganglionilor limfatici). Supurarea antreneaza o crestere in volum a tesuturilor, o durere intermitenta si, daca abcesul este superficial, o fluctuenta (deplasarea puroiului la palpare). Abcesul cald se poate resorbi spontan, se poate inchista sau se poate sparge in tesuturile invecinate (fistulizare).
Tratament
- Un abces cald trebuie sa fie drenat.
- Atunci cand este superficial, tratamentul abcesului este chirurgical: incizarea, evacuarea puroiului si drenarea cavitatii. Inainte de formarea abcesului, luarea de antibiotice si aplicarea de pansamente calde si impregnate cu alcool sunt suficiente adesea pentru a resorbi inflamatia. Acest tratament poate totusi sa se dovedeasca insuficient, riscand sa transforme inflamatia intr-un abces cronic.
- Atunci cand este profund, abcesul cald trebuie sa fie drenat fie chirurgical, fie prin punctie sub control radiologic (ecografie sau scanografie).
Tratat corect, abcesul cald se vindeca repede, dar, in anumite cazuri (germene foarte virulent, stare precara a organismului, diabet), infectia se extinde local (flegmon difuz), adesea chiar migreaza la distanta."
http://www.informatiamedicala.ro/dictionar-medical/a/abces-cald-6.html
Despre abcesul dentar vezi mai jos
http://www.stomatologietitan.ro/abces_dentar.htm




2 răspunsuri:
tundenana
| tundenana a răspuns:

Depinde ce fel de abces este ...de ex la dinti se dreneaza (se face o cale prin care sa iasa puroiul ), se da antibiotice si daca e cazul antialgice(pentru durere) si apoi se trateaza corespunzator medicamentos sau chirurgical... dar de obicei la orice abces se da o perioada antibiotice si dupa aceea se intervine chirurgical sau medicamentos numai daca e foarte grava situatia se intervine chirurgical imediat...

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Incearca sa tii cat de mult in ambele parti cate un catel, sau juma de usturoi, dar tot trebuie sa te vada un dentist, risti complicatii altfel! +ceva Antibiotice! Psiho