|

Cum sa scap de scurgeriile vaginale?

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Fuga la medic! Trebuie sa te vada, pe viu, sa te miroasa si sa faci analiza secretiilor! Nu amana, ca nu e de joaca!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca sunt scurgeri normale atunci le vei avea pe viata iar daca au miros urat si o culoare ciudata atunci mergi la un ginecolog

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa te duci la ginecolog, si dupa ce te consulta iti va da un diagnostic si iti va prescrie tratamentul adecvat.
Tu vei urma acest tratament si asa vei scapa de scurgere.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bună!

DEPINDE despre ce fel de scurgeri vaginale discutăm - dacă sunt scurgerile vaginale NORMALE, atunci NU vei scăpa de ele; le vei avea toată viaţa, uneori mai abundente, alteori mai slabe cantitativ.

Dacă acea scurgere/secreţie NU are miros urât/deranjant şi NU este însoţită de mâncărimi sau usturimi, şi dacă are o culoare albă/transparentă ( eventual puţin spre roz ) atunci NU ai de ce să te îngrijorezi.

Iar dacă secreţia de care spui, dacă este ALBĂ cremoasă/lipicioasă ( uneori brânzoasă ), urât mirositoare şi însoţită de usturimi sau mâncărimi – poate reprezenta o candidoză.

Dacă, în schimb, secreţia este urât mirositoare ( eventual de altă culoare ) atunci este vorba de o INFECŢIE – situaţie în care TREBUIE să mergi la GINECOLOG : o să-ţi facă un test de secreţie vaginală ( "lamela" ) şi va identifica microbul/tipu infecţiei - în funcţie de asta îţi va prescrie şi tratamentul necesar.

Testul pentru secretiile vagine este efectuat pentru a putea fi depistate cauzele vaginitei, sau a inflamatiilor de la nivelul vaginul si a zonei din jurul vaginului (zona ce poarta denumirea de vulva). Cel mai adesea vaginita este cauzata de o infectie, dar uneori aceasta boala poate sa apara si ca urmare a reactiei organismului la sapun, bai cu ulei, spermicid sub forma de unguent, sau dusuri. Vaginita se manifesta prin simptome precum senzatii de mancarime in zona vaginala, dureri si scurgeri anormale.

Dintre infectiile care au ca rezultat dezvoltarea unei vaginite, amintim:

Candidoza - in general candidoza este provocata de anumite ciuperci, precum Candida albicans. Tocmai de aceea ele sunt supranumite si infectii cu fungul Candida, iar formele de manifestare ale acestei infectii includ senzatii de mancarime in zona vulvei, o secretie alba, branzoasa, si o durere usoara in timpul actului sexual. Este foarte important sa intelegeti ca infectiile vaginale nu pot fi incluse in randul bolilor cu...2005 - 2163 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vizitezi medicu ginecolog, poate fi vorba despre o infecție cu candidoză, sau altceva mai grav.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mergi la medic, altfel nu vei reusi.Cu sanatatea nu este de joaca.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează