|

Cum sa tratezi depresia? Nu vreau sa ma duc la ceva specialist, mi-e rusine de persoane necunoscute.

Sunt o persoana timida si mereu m-am distantat de persoanele dragi, placandu-mi linistea/singuratatea. Si cred ca am depresie, situatia fiind legata de evenimente din trecut si acum... nu stiu cum sa zic. Cred ca am -intrat in intuneric- si nu imi gasesc calea.Nu stiu sa explic ce simt, intrebarea fiind daca am depresie sau asa sunt eu.

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Chiar daca ai spus ca nu vrei sa te duci la un specialist, cea mai buna solutie ar fi chiar asta. Din punctul meu de vedere ar trebui sa te interesezi si sa contactezi un psiholog, poti gasi si online, poate macar pentru o singura sedinta ca sa te ajute sa intelegi daca chiar suferi de depresie si cum se trateaza. Psihologul este o persoana formata ca sa ajute oameni, n-ai de ce sa-ti fie rusine!

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Depresia,fiind o boala psihică, se trateaza la psihiatru.
Nu e mare lucru sa ceri o trimitere de la medicul de familie si sa te consulti cu un psihiatru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Iesi afara din casa, alearga, cand obosesti te opresti la un bar, bea o apa, bucura-te de galagia din jur, si usor, usor vei iesi din carapace si vei relationa. Nu-ti da timp deloc sa ramai singur cu gandurile tale. De obicei te sufoca cand vine cineva la tine. Ok. Du-te tu la altii. Mergi pe jos pana acolo

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează