| Gabriel2007 a întrebat:

Daca am facut penicilina cateva zile dar intravenos pot face exudat faringian maine? Ca n-am luat antibiotice oral

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu este important modul cum se administreaza antibioticul el ca si actiune face cam acelasi lucru, injectabilele actioneaza mai rapid si poate mai eficient.
Nu stiu exact cat rezista penicilina in organism dar e bine sa dai un telefon chiar laboratorului de analize unde urmeaza sa faci exudatul si acestia iti vor spune cate zile estimativ trebuie sa treaca de la administrarea atibioticului; nu stiu sa iti zic daca 5 sau 7 zile dar cu siguranta cei din domeniu care se ocupa cu recoltarea de analize si probe stiu exact cat este necesar ca antibioticul sa fie eliminat complet din organism!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu! Exudatul il poti face DUPA 1-2 saptamani, dupa ce ai incheiat tratamentul cu antibiotice, indiferent ca au fost intravenoase, intramusculare sau tablete.