| Aldutssss31 a întrebat:

Daca ar trebui sa alegeți intre un avort riscant sau o sarcina neplanificata ce ati alege? Zilele astea trebuie sa fac avort dar am riscuri mari.Iar o sarcina imi schimba viata complet.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Nemeessis a răspuns:

Salut, nu știu cât de mult o să te ajute răspunsul meu, însă de ce ai face un avort riscant?
Într-adevăr, o sarcină ți-ar schimba viața complet, mai ales dacă e neplanificată, dar la fel și în cazul unui avort, ambele îți pot schimba viața, însă în mod diferit. Avortul nu este ceva plăcut, pe când o naștere, oricât de dureroasă ar fi, este ceva minunat -mai ales când ajungi să îți ții copilașul în brațe. Aici depinde de tine, degeaba îți schimbi părerea și nu faci avortul dacă nu îți dorești copilașul, el are nevoie de o mamă, un tată - cineva care să îl iubească și să îl îngrijească. Ambele variante trebuie gândite. Chiar dacă naști, copilul poate fi dat spre adopție, în cazul în care tu nu îl dorești.
Oricum, degeaba eu, cât și alții îți zicem toate astea, totul depinde doar de tine, trebuie să faci așa cum simți.

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Decizia o iei tu, in functie de problemele pe care le ai. Daca sarcina este neplanificata, fă avortul. Numai tu poti decide.

| Simpatik a răspuns:

Sa nu iti pui viata in pericol si sa cresti copilul! Trebuia sa te gandesti inainte si sa iti fi luat masuri de protectie atat tu cat si partenerul tau!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Astea sunt decizi pe care sa le iei pe TPU?

| Fatamuntilor a răspuns:

Daca avortul prezinta riscuri, as alege sa nasc!
Iar daca copilul nu a fost dorit il poti da spre adoptie!

| Zuzu1991 a răspuns:

Orice ai face nu mai ai aceeasi viata, iar asta nu e la viitor ci la prezent

si eu sunt pro avort, dar daca e atat de riscant, mai bine nu risti, iar in caz ca, chiar nu esti in pozitia de a creste un copil, incearca sa il dai spre adoptie inainte de a il naste, in general familia respectiva v-a avea grija de tine, iti vor plati consultatiile medicale, eventual medicamentele, etc.

de asemenea asta e cea mai buna solutie pe termen lung, o sa ajungi sa cunosti respectiva familie si vei stii STIGUR ca, copilul tau o sa fie bine

iar eu de asta sunt pro, in general un copil nedorit ajunge sa sufere serios din cauza ca parintii nu se pot ingriji de el cum trebuie (chiar daca ar vrea, nu poti ingriji cu adevarat un copil cand esti singura si trebuie sa te duci la job)

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sincer,as alege viata copilului.
O să vezi că ti-o schimba dar in cel mai bun mod cu putință.
Nu trebuie să fii deloc ingrijorata sau suparată.
Ci fericită.
Deja, fără să știi, iubesti acest copil, asa cum mama ta te-a iubit pe când erai in burtica ei.

| troleibuz a răspuns:

Nu sunt femeie, dar cred ca ambele decizii ti-ar schimba viata complet. Avortul e o trauma. Poate avea urmari fizice si psihice. Eu sunt PRO, dar nu si atunci cand iti pune sanatatea in pericol. Avortul poate o sa-l regreti. Dar copilul nu. O sa dezvolti sentimente materne si probabil o sa te descurci si cu noua viata.

| GouDidodino a răspuns:

Avort

| Anuket a răspuns:

Depinde mult de situația în care te aflii.
Dacă ai deja un copil, după avort nu va exista regretul că poate nu vei mai putea fi mamă. Dacă ai ce să îi oferi, dacă ai sprijin un bebe nu va pune mari probleme.

| apoIIo a răspuns:

Acum 9 minute | troleibuz a răspuns:
Nu sunt femeie, dar cred ca ambele decizii ti-ar schimba viata complet. Avortul e o trauma. Poate avea urmari fizice si psihice. Eu sunt PRO, dar nu si atunci cand iti pune sanatatea in pericol. Avortul poate o sa-l regreti. Dar copilul nu. O sa dezvolti sentimente materne si probabil o sa te descurci si cu noua viata.

Sunt intru-totul de acord cu ce apune @troleibuz. Sunt de aceeasi parere.

| Mopmop a răspuns:

Cu tatal copilului ai discutat? Orice avort prezinta riscuri insa daca in cazul tau sarcina e prea dezvoltata mai bine nu il face. In ambele cazuri iti recomand ajutirul unui psiholog. E greu in ambele situatii...

| Eisenheim a răspuns:

Păstrează copilul happy

| EllaAndreea1655 a răspuns:

De ce vrei sa omori un om in loc sa fii fericita