|

De ce atunci cand casc mi se infunda urechile? Am chestia asta de vreo 10 ani. Am fost atunci si la un control ORL si mi-a zis ca nu am nicio problema, ca poate mi se pare mie dar nu mi se pare, chiar asa e. Oare ce o fi? A mai patit cineva asa?

1 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| a răspuns:

Este un lucru normal deoarece se creează o presiune în organism atunci când dă semne de oboseală sau odihnă insuficientă. Această presiune se simte cel mai bine în urechi.
Apare o ușoară înfundare a urechilor chiar și la o simplă deschidere a gurii (mandibulei); cu cât mai mult se simte mai intens când oboseala de la un efort sau lipsa de odihnă din timpul nopții este vizibilă și se manifestă prin căscat.
Într-un anumit interval de timp și de efort, corpul creează presiune și are nevoie de odihnă. Tu trebuie să te odihnești în mod regulamentar; dar trebuie să eviți să-ți înfunzi urechile prin căscat. Poți să caști, dar evită înfundarea urechilor. Căscatul este o relaxare, o detensionare. Mai corect spus este un semnal al organismului care îți spune că are nevoie de detensionare, de odihnă.
O altă problemă ar fi o tensiune arterială ceva mai mare decât normal; ar trebui să o verifici și să o ții în limitele normale. Ceapa crește tensiunea, usturoiul o scade. Stresul este și el o sursă de tensiune. Deci sunt mai multe cauze are problemei tale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează