| Anonimafarahaz2 a întrebat:

Diane 35 conține si progesteron?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Floareasoarelui26 a răspuns:

Toate pastilele AC contin o forma de progesteron (de regula sintetizat din hormoni de origine masculina, purtand numele de "progestin", nefiind progesteron natural) si o forma sintetizata de estrogen.

Formele de hormoni sintetici, dar si cantitatile celor doi depind la fiecare pastila AC in parte, tocmai de aceea, acestea trebuiesc prescrise doar de medic in urma realizarii unor analize ce stabilesc profilul hormonal si evidentiaza necesitatea hormonala a fiecarei femei in parte.

Diane-35 contine un progestin (progesteron sintetizat din hormoni masculini) numit "acetat de ciproterona" in cantitati destul de mici, hormonul sintetic principal in aceasta pastila fiind forma de estrogen sintetizata numita "etinilestradiol".