|

E bine sa consumi ficat de pasare sau de porc? E sanatos? De ce?

13 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Da - dar cu cumpatare. Ficatul de porc contine vitamina A, vitamina C, niacina, acid folic, fier, zinc si fosfor). Are insa si un continut mare de colesterol.
Ficatul de pui sau de vită este prima recomandare a nutriţioniştilor în prevenirea anemiei. În 100 g ficat se găsesc între 4 şi 12 mg fier uşor asimilabil de organism. Ficatul este una dintre cele mai bune surse de vitamina A, care creşte rezisten­ţa la infecţii în sezonul rece. Vitamina A din surse naturale reduce riscul de cancer de plamani si emfizem, in special la fumatori. Excesul de vitamina A poate fi daunator pe termen lung. Asta este un rezumat la ce am citit despre consumul de ficat.

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Da. Ficatul contine mult fier si multe vitamine.Valoarea lui nutritionala foarte mare. Este recomanda celor cu anemie.
Teoretic in ficat se depoziteaza multe toxine, dar acestea sunt bine tolerate de organism. Problematic e cand animalele sunt intoxicate cu anumite substante inainte de taiere. Legislatia prevede ca orice animal nu poate fi taiat decat dupa minim 2 saptamani de la administrarea oricarei substante cu rol potential toxic (aici intra chiar si medicamentele). Riscul sa dauneze, e mic. Dar nu e recomandat consumul exagerat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se spune ca este bine, ficatul contine fier, in general organele de la pasari si animale sunt recomandate pentru hrana pentru ca nu ingrasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca te iei dupa americani nu deoarece acolo se depoziteaza toxinele deci ei nu comercializeaza asa ceva (nu gasesti decat in magazinele chinezesti din SUA)... dar la noi cel de pasare este cel mai bun zic eu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tinand cont ca in ficat se metabolizeaza majoritatea toxinelor, eu nu sunt adeptul consumului de ficat (indiferent de animal), dar asta nu inseamna ca nu contine si substante folositoare (B-uri in special).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ficatul este cel mai complet aliment, are toate principiile alimentare si vitamine, daca ai de ales, prefera ficateii de pui, sunt mai sanatosi pentru ca nu au colesterol si-s mai usor digerabili! Oricum, deci e bine sa mananci ficat, nu sa-ti mananci ficatii!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sigur ca da, mai ales de pui, care nu e greu pentru. stomac.Contine fier, necesar mai ales anemicilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

@Laur, atat timp cat animalul nu a fost un alcoolic, nu este nici o problema happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Habar nu am...laughing...parintii mei imi spun ca este bine sa consumi atata timp cat nu este prajit pentru ca prajeala ii descompune toate "calitatile"...laughing...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In special carnea de pasare este recomandata pentru consum chiar si ficatul avand anumite proteine, bineinteles nu in exces. Cea de porc mai putin pentru ca are foarte mult colesterol.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu de unde ai mai aparut frumoaso, de ce nu intrii mai des pe aici? happy La o fata gigea ca tine ti-as raspunde face to facewinking
E foarte bun, mai ales cel de pasarica. :p

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca stai bine cu ficatul tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu sunt contra, dar nici in favoarea consumului de organe, mai ales ficat si as vrea sa argumentez

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează