| MereuRespinsa93 a întrebat:

E normal să cadă păr la spălare si pieptănare după uscare?(nu ghemotoace imense, câteva fire mai multe).
Am o dietă echilibrată, nu sufăr de alte boli care să-mi provoace căderea lui.Decolorat sau nu, că-l spăl cu grijă și corect tot cade. Cumva părul nu mă mai suportă și vrea să fugă de mine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Intre 50-100-100 si ceva pot pica pe zi fara sa ai probleme, se regenereaza. Daca nu pica smocuri, pumni nu e nicio problema, e normal.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Drimmero):

A,e bine?

| MereuRespinsa93 explică (pentru MereuRespinsa93):

*! (am greșit semnul, scuze)

| Drimmero a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Da. Daca ai parul saten iti pot pica chiar si 13-140-150 de fire de par pe zi, fiind parul cel mai bogat, conteaza mult si culoarea pentru ca ea influenteaza desimea, densitatea, etc. Si eu ma speriam cand vedeam ca-mi picau 30-40 la dus doar + la uscat + ce vdeam pe perna dar asa din calcule nu depaseam 80-90 pe zi apoi m-am documentat si am vazut ca pot pica si peste 100 daca il ai saten.

| Drimmero a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Inca o chestie, cand pica natural nu pica niciodata in smocuri iar la dus e normal sa pice mai multicele, daca ai parul lung ai senzatia ca-s smocuri pentru ca firele sunt intortocheate si un singur fir iti poate da senzatia ca sunt cel putin 5 acolo, cu cat sunt mai multe fire tu vei vedea si mai multe. Ti s-a rarit din vreo parte sau e la fel de des? daca nu s-a rarit nu-ti bate capul, nu ai probleme.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Drimmero):

De rărit s-a rărit in timp de la stres și vopsele. E încă des dar nu e foarte lung, peste claviculă.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Drimmero):

De la culoarea naturală? Nu știam. Am parul șaten închis (e și decolorat acum).

| MereuRespinsa93 explică (pentru MereuRespinsa93):

Dar e jumătate decolorat

| Drimmero a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Nu inteleg, s-a rarit dar inca e des? Lasa stresul, evita vopselele, mananca sanatos (fructe, legume, carne, oua in special) si acolo unde s-a rarit e foarte probabil sa se regenereze si sa creasca la loc.

da, nici eu nu stiam pana sa ma documentez. Negrii au parul cel mai rar, dar 5 fire de-ale noastre fac cat un fir la ei, roscatii au si ei un par mai rar, blonzii si satenii au cel mai bogat par, undeva la 130.000-150.000 de fire pe scalp, cam 1% intra zilnic in faza de cadere, d-aia ne pot pica atatea fire fara sa ni se rareasca, cum a cazut un fir a crescut unul imediat si tot asa.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Drimmero):

Deci e totul în regulă în ciuda solicitărilor? Ok, atunci nu mai e panica. Mersi!

| Drimmero a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Da, parul cade orice ai face, doar ca important e sa cada natural urmand ulterior sa se regenereze. Daca nu-ti pica smocuri si pumni esti bine.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Drimmero):

Nu e cazul, am și scris intre paranteze la întrebare(nu ghemotoace imense)

19 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Sub 100 de fire este normal.
Daca folosesti creme, geluri, spume de par sau alte cosmetice, te sfatuiesc sa iei o pauza de cateva luni de la ele, poate au agresat prea ult parul si asta ar putea fi cauza.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Jassmina):

Nu folosesc spume sau fixative in exces, nici uscătorul de par nu l-am mai folosit de o lună. Din contră, aplic uleiuri în cantități mici pentru a ajuta vârfurile și scalpul.

| Jassmina a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Este vital sa NU le folosesti DELOC, aceste spume si spray-uri, pentru ca-ti afecteaza caderea parului, chiar si in cantitati f mici.
In ce priveste aplicarea uleiului, corect se face numai la radacina parului, nu pe varfuri.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Jassmina):

Aplic și pe scalp și pe vârfuri. Mi s-a spus sa aplic pe vârfuri. Dă rezultate bune sincer.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu e normal.

| Alice270246 a răspuns:

Este total normal acest lucru. Nu te speria. Ori îți lipsește o vitamină, ori pur și simplu părul se regenerează. Dacă poți, ar fi bină să îți faci analize de sânge pentru a vedea dacă iți lipsește o vitamină, sau ai mai puțin decât ar trebui. Iar dacă analizele ies bine, atunci nu te stresa. Este normal pentru o femeie ca părul să cadă, pentru a se regenera.

| MereuRespinsa93 explică (pentru Alice270246):

Am făcut analize de sânge, doar lipsa de vitamina D, atât. Iau de mai bine de un an vitamina D, în rest totul la locul lui.

| Alice270246 a răspuns (pentru MereuRespinsa93):

Hmmm, ar fi bine să încerci să stai cel puțin jumătate de oră pe afară, pentru a obține vitamina D de la Soare. E mult mai eficientă dacă e naturală, nu prin medicamente. Iar dacă și după ce vei avea suficientă vitamina D, părul tot va cădea, ori se regenerează, ori, este posibil să ai vreo problemă medicală, iar aici trebuie să îți întrebi doctorul, deși nu prea cred așa ceva, deoarece oricărei femei îi cade părul, deși nu te mai speria, totul este bine. Dacă nu ai și te simptome, nu este cazul de vreo boală.