| ioanamaria15t a întrebat:

Hei TPU, am o intrebare mai jenanta, dar chiar am nevoie de ajutor, am facut sex neprotejat cu prietenul meu, luna aceasta nu mi-a venit menstruația intarziere de 8 zile, am facut un test de sarcina din care a iesit negativ, de cateva zile am o durere in vagin iar la atingere am simtit un fel de umflatura, cand m-am uitat, era cam de marimea unei biluțe si este chiar la intrare..Ma doare la atingere si cand ma asez jos foarte putin, tin sa mentionez ca la doctor nu pot ajunge acum deoarece nu sunt in tara, decat la sfarsitul lunii. Stie cineva ce poate fi, a mai intampinat cineva chestia aceasta? Din cate am citit pe net m-am speriat, deoarece cica este posibil a fie o tumoare vaginala, deci va rog foarte mult daca imi poate spune cineva ce este... rog seriozitate!
Am 18 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| Rotazi a răspuns:

Lasa tumorile!
Esti insarcinata dar s-ar putea si sa fi contractat vreo boala "frumusica".
Medici sunt peste tot, nu numai in Romania.

Bula
| Bula a răspuns:

Tumorile nu cresc peste noapte.
Mai degraba poate fi o infectie sau un furuncul in stadiu de inceput. Dar daca este neglijat si netratat corespunzator, atunci chiar poate fi periculoasa, chiar in viitorul mai imdepartat.
Cel mai indicat ar fi sa mergi imediat la un medic ginecolog pentru consultatie! Cu cat incepi mai repede tratamentul, cu atat riscukl complicatiilor viitoare este mai mic.

| GirlOnline81 a răspuns:

Din ceea ce descrii, pare a fi bartholonita. Iti recomand bai de sezut cu apa calda spre fierbinte si ceai de galbenele, analgezice pentru ameliorarea durerii. In cazul in care se agraveaza, trebuie neaparat sa iei antibiotic - de preferat augumentin.

| Melissa1996 a răspuns:

Și eu pățesc la fel.
Dupa ce imi trece ciclul mi se umfla in același loc ca și al tau.
Mă trezesc dimineata cu el și imi este foarte greu sa ma așez deoarece ma inteapa.
Apoi adoua zi ma trezesc fara aceasta umflatura.
Am vorbit cu mama mea despre asta si ea crede ca nu este asa grav...

| Violleta2022 a răspuns:

Mergi la medic, oriunde te-ai afla, ca orice umflatura sau tumoare, nu-i stii gradul de severitate si nici cat de repede evolueaza.
Medici se afla si acolo unde eesti tu, atata vreme cat ai internet, sunt convinsa ca nu traiesti in varf de munte, izolat de lume. Deci scuze nu ai.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Melissa1996):

Eu nu stiu ce fel de mama ignoranta ai tu, dar asa ceva nu se lasa neinvestigat si tratat, atat vreme cat este in stare incipienta.
Mergi urgent la medic, ca sa nu regreti mai tarziu!

| ioanamaria15t explică (pentru Melissa1996):

Mie a doua zi mi sa dezumflat, dar nu de tot, se mai observa, si daca ating tot ma doare, iar cand mai imi fac nevoia la fel ma doare, nu e usturime...

| ioanamaria15t explică (pentru Rotazi):

Nu cred ca sunt insarcinata, azi dimineata mi-a venit menstruatia?

| ioanamaria15t explică (pentru Violleta2022):

Aici unde sunt, imi trebuie card de sanatate care nu se face asa usor, fara acel card nu pot merge la nici-un control oriunde in toata tara asta, doar daca imi permit sa platesc cash 500 sau 700 euro doar pentru o consultatie, apoi tratamentul etc... si sincera sa fiu nu imi permit! Daca mai astept 1 saptamana nu cred ca mor pana sa ajung in tara...

| Violleta2022 a răspuns (pentru ioanamaria15t):

Daca esti intr-o tara straina, inseamna ca ti-ai permis sa ajungi acolo, asadar, nu prea ai scuze ca nu ti-ai cumparat si asigurare de sanatate, care sa te acopere pe perioada calatoriei.
Cat despre cardul de sanatate, ala se face doar cetatenilor tarii respective, sau celor care sunt angajati legal.

| ioanamaria15t explică (pentru Violleta2022):

Daca sunt intr-o tara straina, inseamna ca nu am avut ajunsuri in tara mea si de asta am plecat in afara, nu toti ne nastem norocosi, eu am cerut doar un sfat pana pot rezolva problema, nu esti nevoita sa imi afli si problemele sau sa stii de ce nu pot ajunge aici la doctor!

| Violleta2022 a răspuns (pentru ioanamaria15t):

Mai fetita, nu ma intereseaza pe mine de ce esti tu acolo, doar ca, atunci cand pleci peste hotare, cand iti iei bilet de calatorie, ia-ti si asigurare de calatorie sau de sanatate, ca in caz de urgenta medicala, sa nu platesti mii de euro. Este un sfat de bun simt, pe care-l face orice om cu minte.
La 18 ani, nu prea vad eu ce probleme mari ai putea avea, ca ar trebui sa fii inca la scoala, preagtindu-te de BAC, dar asta este alta mancare de peste.