| rominax a întrebat:

HELP! De ce atunci cand ma dau jos din pat dimineata ametesc si nu mai vad in ceata pentru cateva secunde? straight face

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yoyodedeea a răspuns:

Te ridici repede
sigur e de la lipsa de calciu.
treci *** medic oricum.
eu iau calciu lactic cand mai prind periode d-asteahee hee

14 răspunsuri:
| Nicoleta a răspuns:

Ai lipsa de calciu.
Asa patesc si eu. Du-te la farmacie si cumpara-ti niste calciu si magneziu

| Derye a răspuns:

Ai anemie. Fa'ti analizele.

| raissa a răspuns:

Ametelile care apar la schimbarea pozitiei corpului din clinostatism (culcat) in ortostatism (in picioare) se datoreaza ununi mecanism adaptativ fiziologic care consta in scaderea TA sistolice cu cel putin 20mmHg insotita de accelerarea frecventei cardiace (nu ai si palpitatii in momentul ridicarii?). Acest lucru se poate pune in evidenta masurand TA in pozitia culcat, apoi la 1-2 minute dupa adoptarea pozitie in picioare. Fenomenul se numeste hipotensiune ortostatica si este fiziologic. dar ...incearca sa te ridici din pat altfel ( cand te trezesti stai sa iti revii calumea din somn iar apoi ridicate, oricum nu este indicat sa te ridici brusc din pat, ii trebuie ceva timp activitatii cerebrale sa isi revimna dupa somn) ...mai poate sa fie si de la ceva oboseala acumulata ( cum este in cazul meu ) tensiune mica ( am in general 9 sau 10 ) si depinde o mica carenta de vitamine, minerale. sanatate!

| LadyZuza a răspuns:

Pot fi multe! dar poate fi lipsa de calciu, poti fi anemica! vorbeste cu mami tau si spune-i ca sa te duca la medic, ametelile pot fi rezultate ale unor afectiuni grave sau usoare precum : anemia! fugi la doctor si nu ascunde! ai grija la caldura si la ce mananci!

Răspuns utilizator avertizat
| Djlsghtnquuw a răspuns:

Pentru ca ai glicemia scazuta si s'ar putea sa fie si de la caldura. du'te si fa'ti analize de sange si o sa iti dea medicul niste pastile de anemie.mananca multe fructe happy

| Madleneee a răspuns:

Si eu pateam la fel pana cand mama s-a dus la farmacie si mi-a luat vitamine!

cumparati si tu niste vitamine si gata!

succes!:*

| ღβ3b3LuSa a răspuns:

Probabil pentru ca te ridici prea brusc din pat.

| liviu18 a răspuns:

Mi se pare ca ai lipsa de calciu tongue cam patit-oo si eu odata vezi ca este la farmacie plic de calciu e 2- 3 lei

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Anemie totala.
Asta poate sa vina din mai multe cauze: lipsa de odihna, mese neregulate (poate nu manaci destul sau pur si simplu nu ai aceleasi mese ca in fiecare zi -ma refer la orele de servire), sau lipsa de calciu.
Spune-i mamei tale si ea te va ajuta sa scapi de aceste senzatii neplacute.
Mult succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu sunt la fel... o prietena de-a mea mi-a spus ca e hipertensiune arteriala dar nu cred ca la 16 ani pot avea o tensiune atat de mare.cred totusi ca e de la calciu, de la curele de slabire daca ai tinut vreuna, lipsa de vitamine, minerale

| Andruuuuuuuuu a răspuns:

Pai eu una patesc la fel.
Odat era sa cad ma tin de usa laughing.
Ins ca esti dupa somn.
Pareresa mea.
Na-i cum sa fi fresh imediat dupa ce trezesti.

| teo97 a răspuns:

Si mie mi se intampla asta si nu numai dim cand ma dau jos din pat. din cauza ca esti amortita dupa somn...asa mi-a spus mama ca si ea mai pateste.ai fost amortita in pat si cand te ridici brusc ametesti... e ceva normal

| claudia_7216 a răspuns:

Si eu am patit la fel si am stat asa ceva anisori zicand ca e din cauza ca nu ma hranesc bine sau ca ma ridicprea brusc din pat pana am cazut de cateva ori si cand am facut analizele mi-au iesit "mici" probleme de sanatate care sau tratat cu un tratament si de 5 ani nu mai ametesc deloc, deci du-te si fa niste analie.