| elenasara535 a întrebat:

În urma unei consultații la dermatolog, iubitului meu i s-a depistat ca are HPV, dar nu este nimic grav, i-a dat tratament. Eu am avut la intrarea in vain 2 bube. Nu aratau ca acei negi, cum avea el doar că mie acum mi-au trecut fara a face nimic. Ce control ar trebui sa fac? Un simplu control ginecologic sau un Papanicolau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

@Jassmina poate ne dai si o explicatie cand afirmi ca "S-ar fi putut preveni infectarea cu HPV daca faceati sex protejat, din pacate, acum va trebui sa dai fuguta la medicul ginecolog (sau venerolog) sa-ti faci toate testele posibile de detectare virusi, bacterii si boli cu tramsmitere sexuala, inclusiv HIV "

Daca omul are HPV are doar HPV nu si alte boli cu transmitere sexuala din aceasta cauza, ai spus-o ca si cum hpv este raspunzator de toate BTS-urile prin existenta lui insisi.
Esti medic si nu stim sau iti dai cu parerea asa aiurea cum o faci in repetate randuri?
Numai irita lumea cu raspunsurile tale plictisitoare si care baga teama in oameni, mai bine ai fi o femeie cu capul pe umeri si ai da sfaturi concludente iar acolo unde nu stii sa nu intervii. Pentru ca sunt multe persoane care vazandu-te in top TPU chiar iau de bune informatiile tale si se vor insela amarnic!

| Jassmina a răspuns:

Virusul HPV are peste 200 de tulpini din care 6 sunt cancerigene, provocand cancerul de col uterin, alta tulpina provoaca negii vaginali, alta tulpina de HPV provoaca cancerul in gat samd.
Infectia cu HPV este destul de grava, uneori mortala, daca nu o depistezi si tratezi la timp.
S-ar fi putut preveni infectarea cu HPV daca faceati sex protejat, din pacate, acum va trebui sa dai fuguta la medicul ginecolog (sau venerolog) sa-ti faci toate testele posibile de detectare virusi, bacterii si boli cu tramsmitere sexuala, inclusiv HIV (acesta este detectabil abia dupa 6 luni de la infectare).
Da, testul papa nicolau este unul din cele care depisteaza bolile cu transmitere sexuala.
Sexul este interzis pana la vindecarea completa a organelor genitale, ca sa se evite recontaminarea.