| AvalohAlyn a întrebat:

Lecitina e buna?
La voi lecitina a avut vreun efect benefic?
Cei care ați luat, cum v-ați simțit cu ea? V-a ajutat?
Și ce marca de lecitina recomandați?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Da, este buna. Nu am mai simtit oboseala datorita acesteia, am simtit ca mi se imbunatatise vederea, m-am simtit mai revigorat si parca si concentrarea mi se imbunatatise.

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru mine a devenit un ritual să iau anumite suplimente alimentare în perioadele în care am mult de învățat. Am folosit de-a lungul timpului lecitina și suplimentul Calciu+Magneziu+Zinc+Seleniu de la Doppelherz. Nu-ți recomand să iei ceva doar pentru că ai citit pe net că ajută. Întreabă pe cineva specializat.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Mananca oua, sau ciocolata sau napolitane cu crema. Toate astea contin lecitina.

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Nu pot mânca anumite alimente pentru că mi-a interzis dermatologul. Mulțumesc pentru sfat!

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Adica ai fost la spital, la un medic adevarat si ala ti-a interzis anumite alimente?

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Da, am avut acnee și am descoperit pe parcurs că unele alimente îmi înrăutățeau situația.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Inca o data: ti le-a interzis medicul sau le eviti tu cu de la sine putere?

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Ce este cu atâta curiozitate? Mi-ai răspuns mie în locul persoanei care a pus întrebarea.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru ca sustinerea ca dermatologul ti-a interzis unele alimente mi se pare un pic ciudata.

De ex. exista indicii ca grasimile trans produc acnee. In rest nu am auzit de niciun aliment care ar produce acnee. Unii sustin ca lactatele si zaharul ar produce acnee, dar nu exista dovezi pe tema asta.

| anonim_4396 a răspuns (pentru doctorandus):

Ok... Deci am fost la dermatolog pentru că am probleme cu acneea. După consultație mi-a prescris un tratament și a spus să nu mănânc o perioadă unele alimente (lactate, produse fast food, băuturi carbogazoase, ciocolată, chips-uri etc. ). La finalul testamentului, tenul meu era sănătos. Am revenit la stilul de viață de dinainte (dar am folosit în continuare produsele de îngrijire) și am început să mănânc normal. După câteva zile mi-au apărut din nou coșuri așa că am mers la un alt control. Se pare că alimentația era cauza.

Acneea apare din diferite motive iar o alimentație nesănătoasă poate fi una dintre cauze...

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Http://pseudostiinta.ro/wiki/M%C4%83rturie_anecdotic%C4%83

Dupa cum am spus: nu exista dovezi obiective ca un aliment anume ar influenta acneea. Tot ce se banuieste este ca grasimile trans produc acnee.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

O dare de seama cu privire la nutritie si acnee gasesti pe https://en.wikipedia.org/wiki/Acne#Diet

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Relația dintre dietă și acnee este neclară, deoarece nu există dovezi de înaltă calitate care să afirme în mod definitiv o relație între ele. Dietele cu încărcătură glicemică înaltă au reieșit că au diferite gradații de efecte asupra severității acneei. Multiple experimente clinice cu dublu orb și studii nealeatoare au găsit că o dietă cu încărcătură glicemică scăzută are efectul de a reduce acneea. Există dovezi observaționale slabe care sugerează o legătură între consumul de lapte/lactate cu o frecvență și severitate mărite ale acneei. Laptele conține proteină de zer, hormoni ca IGF-1 bovin și precursori de dihidrotestosteron. Unele studii sugerează că aceste componente sporesc efectele insulinei și IGF-1, prin urmare mărind producția de hormoni androgeni, de sebum și formarea de comedoane. Dovezile disponibile nu susțin vreo legătură între consumul de ciocolată sau sare și severitatea acneei. Puține studii au examinat legătura dintre obezitate și acnee. Vitamina B12 poate declanșa erupții cutanate similare acneei (erupții acneiforme), sau înrăutăți aceea existentă când este luată în doze care depășesc doza zilnică recomandată. A mânca mâncăruri grase nu sporește sau înrăutățește acneea.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Acnee#Diet%C4%83

| AvalohAlyn explică (pentru doctorandus):

Conțin mai puțina lecitina decât ar conține capsula că sa ai un efect terapeutic, adică o capsula sau doua de 1200 mg au efect terapeutic însă un lecitina dintr-un ou sau câteva napolitane nu au cantitatea care are efect terapeutic.și nu poți mânca în fiecare zi oua, ciocolata etc într-o cantitate mare, nu e sănătos și așa ar trebui cantitate mare Pe zi că să obții un efect benefic, de ex. protecție hepatica sau neuronală așa cum scrie la carte că la asta ar contribui lecitina..deci daca vrei efect benefic de la lecitină na trebuie să iei neapărat supliment(o capsula sau doua de 1200 mg)