| UmbraDeVulpe a întrebat:

Mi se fac cu alb pantalonii dupa ce transpir, exista solutii ca sa nu se mai intample asta? Daca da, care?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu mai minca sărat ca de aceea se fac albi pantalonii, iasă sarea din corp prin transpiratie.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Sa pui mai putina sare in mincare ce nu intelegi zici ca ai 2 ani.

| Floridori a răspuns:

Daca nu folosesti deodorante sau produse cosmetice care sa aiba in compozitie clorura de aluminiu care sa produca acele pete, atunci e posibil ca transpiratia ta sa aiba un continut ridicat de sodiu, ceea ce ar putea trage semnale de alarma si in ceea ce priveste sanatatea ta generala, transpiratia cu reziduuri albe, fiind doar un efect neplacut, nu problema principala.

Răspuns utilizator avertizat
| Floridori a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Ar putea fi o hipernatremie primara sau secundara.

Cea primara, in mod evident este datorata consumului excesiv de sodiu in mod constant (aici ma refer in special la sodiul adaugat in produsele procesate), a deshidratarii, a administrarii anumitor substante cu potential al cresterii nivelului de sodiu sau a scaderii functiei renale pe o perioada limitata etc.Aceasta forma se remediaza usor prin consumul de apa, alimentatie adecvata.

Hipernatremia secundara este produsa de afectiuni renale sau pancreatice in cele mai multe cazuri, in special de diabetul insipid sau diabetul zaharat, dar nu numai.

In prima instanta, poti analiza singur anumiti factori si simptome: urinezi des sau prea rar, ti-e sete tot timpul, bei suficienta apa, mananci echilibrat, iei anumite medicamente care ar pute interfera cu nivelul de sodiu, acest fenomen a aparut de curand sau a fost asa tot timpul, a coincis cu alte simptome etc.De exemplu, daca acest lucru ti se intampla doar cand este foarte cald si stai mai multe ore fara sa bei apa, clar este din cauza deshidratarii.
Dupa aceasta analiza introspectiva, vei putea sa ai o idee despre cauza si despre pasii pe care ar trebui sa ii faci ulterior, de exemplu sa mananci mai sanatos, sa te hidratezi, sa mergi la medic, sa faci investigatii.

Răspuns utilizator avertizat
| Floridori a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Daca esti asigurat, mergi la medicul de familie.Ii expui simptomele si ii spui ca ai vrea sa faci investigatii mai amanuntite deoarece te ingrijoreaza acest aspect.Acesta,cunoscandu-ti si istoricul medical, va fi cel mai in masura sa te indrume.

Daca nu esti asigurat si va trebui sa mergi la privat, atunci, pentru a scuti banii pe o consultatie, poti mege direct cu analizele facute (cel putin o parte).De regula se vor cere hemoleucograma, sumarul urinei si urocultura, iar tu poti face in plus si sodiu seric si sodiu urinar. Apoi mergi la un medic generalist pentru interpretare.Acesta te va indruma mai departe daca va fi cazul.Pentru inceput, insa, limiteaza consumul de sodiu.Acum ca este vara, poti opta pentru fructele proaspete, pentru legume, avand in vedere ca acestea au putin sau deloc sodiu.Va trebui sa fii atent si la cata apa bei.Prea putina, duce la deshidratare.Prea multa, la pierderea echilibrului electrolitic si chiar intoxicatie cu apa.
Si da, sunt persoane care mananca sarat si nu au nicio problema, asta deoarece sarea si sodiul nu sunt chiar acelasi lucru.Sarea de bucatarie este clorura de sodiu (ClNa), iar sodiul este un element chimic, un metal alcalin mai exact, ce poate fi gasit in diversi compusi (carbonat, bicarbonat, trisulfat, soda caustica etc.), deci nu numai sub forma de clorura.
In realitate, din totalul aportului de sodiu, doar 5% provine din alimente in starea lor naturala si 10-15% din sarea adaugata in mancare.Restul de 80% provine din alte surse precum: apa minerala, alimentele procesate, conservele, carne si branza maturate, fast-food, chipsuri, pufuleti etc.De aceea este important sa ai grija la alimentatie.Sarea este un mineral important pentru sanatate, dar totul in exces dauneaza.In plus, sodiul, gasit si sub alte forme, consumat in exces, poate duce la probleme de sanatate.Doar sodiul din alimente nu ar trebui sa fie o problema.Pana si sarea adaugata in mancare ar fi ok.Problema este restul de 80% din alte surse. Poate ar fi bine sa incepi de acolo.

| tonyc7 a răspuns:

Albeaţa aceea e saramură şi e ceva normal. Din fericire nu se formează pe suprafeţe mari, abia se observă. Dacă se observă prea tare, atunci indicat ar fi sa iti schimbi respectivii pantaloni. Deodorantul sau parfumul nu opreste formarea transpiratiei si a saramurii, ele doar dau miros. Iar cu anteperspirant nu te poti unge chiar pe tot corpul, mai mult pe la subbraţ.