anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu mai beau alcool, slabesc?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Nu. Alcoolul nu are treaba cu greutatea.
Consumatorii cronici de alcool sunt slabi datorita malnutritiei si malabsorbtiei specifice consumului cronic de etanol. Malnutritia se produce prin faptul ca cei care beau nu prea obisnuiesc sa manance.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Unii cred ca alcoolul nu are nici o treaba cu greutatea... ei sa stii ca are... Da... daca nu bei o perioada si pe langa asta ti si o dieta, un pic de miscare o sa slabesti... alcoolul de obicei este obtinut din cereale sau fructe fermentate... tot ce fermenteaza se transforma in glucide (zahar) deci drept urmare ingrasa... si inca destul de mult... spor la slabit

Laur
| Laur a răspuns:

Un exemplu clar al relatiei dintre alcool si greutate e cazul hepatitei alcoolice, in care, spre deosebire de celelalte hepatite, pacientul ramane cu greutate constanta sau chiar creste in greutate, chiar daca aportul alimentar e scazut prin lipsa poftei de mancare datorata hepatitei.

| p0wer a răspuns:

O sa slabesti daca o sa tii si un regimhee hee)

| Amelia87 a răspuns:

In cazul in care consumi bere- da, cu siguranta. Evitarea alcoolului e benefica nu numai pentru slabire, ci pentru starea organismului in general.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Alcoolul este dătător de energie.
Trebuie să ai o dietă echilibrată și sănătoasă formată din: fructe și legume proaspete (mai puțin cartofii care au un conținut mare de amidon), cereale și pâine integrală, lactate și brânzeturi degresate, carne slabă de pui-curcan-vită-pește sub formă friptă/fiartă/înăbușită în puțin ulei de măsline extravirgin, ouă, ciocolată amăruie (maxim 2-3 cubulețe/săptămână), semințe-nuci-alune-fistic (conțin uleiuri volatile și intră în categoria colesterolului bun), sucuri naturale făcute în casă, ceaiuri depurative, zahăr brun din trestie de zahăr, miere de albine, apă plată (2 litri pe zi ajută la eliminarea toxinelor din organism), înghețată (1/săptămână); o vizită anuală la medic pentru analize de sânge pentru depistarea unor eventuale afecțiuni și prevenirea/tratarea acestora din timp; mișcare în aer liber: practicarea unui sport de 2-3 ori pe săptămână, dans sportiv, înot (consumul caloric este dublu), tenis de câmp/de masă, alergat prin parc, mersul pe jos zilnic în ritm alert timp de 30 de minute (recomandat dimineața).
Mult succes.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Categoric.Nu degeaba s-a spus ca un pahar de vin e medicament iar mai multe aliment.

Răspuns utilizator avertizat
Întrebări similare