| Girly97 a întrebat:

Problema mea este putin ciudata si vreau sa va stiu parerea. In copilarie am fost nascuta cu o forma usoara de dizabilitate intelectuala. Nu am fost afectata intr-un fel anume, doar ca am invatat sa merg si sa vorbesc mai tarziu. Aceasta era singura diferenta fata de altii de varsta mea. Totusi ma simt mereu discriminata de locuitorii din oras care ma cunosc. Ma cred inutila si o proasta care nu poate invata.
In clasa 3-a am inceput sa invat limba engleza dar ceva nu este in regula. Am inceput sa fiu peste nivelul tuturor colegilor mei, invatand foarte repede limba engleza, in ciuda dizabilitatii mele intelectuale. La inceput am crezut cu totii ca era ceva normal si ca pur si simplu imi place limba. Anii au trecut si am continuat sa imi depasesc colegii de clasa la limba engleza. Eram singura din clasa care lua mereu 9 si 10 la engleza doar pentru ca intotdeauna eram peste limitele colegilor. In ultimii ani de liceu sincer nu am avut ce sa invat nou pentru ca stiam aproape absolut orice cuvant, aceste ore petrecandu-le ajutandu-mi colegii la teme de exemplu in schimb.
Chiar si dupa absolvirea liceului acum 2 ani engleza mea este in continuare mult peste limita altor persoane, aproape la nivelul unui nativ.
Ce mi s-a intamplat?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Inteligenta este de mai multe feluri:spatiala,emotionala, lingvistica, kinetica etc.
Nu ai nicio dizabilitate. Creierul este intr o continuă schimbare si transformare. Creează sinapse noi tot timpul.
Ai avut doar mici întârzieri la mers iar de vorbit, acum depinde si de limba... unele se invata mai greu, altele nu.

| RoCkKiD a răspuns:

Nu inteleg de unde diagnosticul ala de dizabilitate intelectuala ca pare ca ti l-ai insusit. Mersul si vorbitul nu definesc neaparat chestia asta, unii copii fac asta mai devreme altii mai tarziu.

| Girly97 explică (pentru RoCkKiD):

Deci faptul ca am fost mereu peste limitele colegilor mei este un semn ca nu am avut niciodata o dizabilitate intelectuala?

| RoCkKiD a răspuns (pentru Girly97):

Ti-a pus vreun medic diagnosticul asta?
Ai avut probleme la scoala? la ce discipline?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Girly97):

Cunosc cazuri asemanatoare, si nu se poate considera boala de orice fel.
Cred ca este doar o "dezvoltare intarziata" /sau provocat de mediul in care ai crescut si eu am avut ceva probleme.
Cunosc mai multe persoane care au avut probleme grave in copilarie si au trecut peste ele. Insa poate te afecteaza ca trauma/amintire ulterior. Nu iti mai poti scoate din cap amintirile alea etc.
Iar sa inveti inca o limba gen limba engleza nu este ceva special, Daca mergeai la olimpiade, concursuri internationale asa mai da.

| Girly97 explică (pentru RoCkKiD):

Ca de obicei, ca orice copil, cele mai multe dificultati le-am avut la matematica.

| RoCkKiD a răspuns (pentru Girly97):

Ma rog, mie nu imi pare ca ai o probelma, esti un copil normal caruia ii plac limibie straine...nu vad nimic mai mult sau mai putin.

| blackann a răspuns:

Ce ti s-a intamplat? ti-ai revenit pentru ca, de fapt nu ai nicio dizabilitate. doar iti place tie sa o numesti asa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă te nășteai cu retard aveai și acum retard e un handicap iar la tine nu se pune problema nici măcar de retard ușor ești cât se poate de normala. Deci e exclus sa te naști cu o dizabilitate /(retard) numai bine.

| bustamante a răspuns:

Din dorința de a nu fi tu '' diferită " ți-ai asumat acest rol de a învăța foarte bine ceva. Continuă. Dizabilitățile intelectuale se pot depăși exersând. Iar eu acum cred ca tu ai doar o problema cu stimă de sine. Dacă ești din București sau Târgoviște fă-ți o programare la doamna psiholog Gabriela Matei sau sună direct 0721 332 644.

| Amis a răspuns:

Tind sa cred ca nu e o problema faptul ca ai intarziat sa iti manifesti anumite aptitudini. In plus, nu vad de ce ar trebui sa iti faci probleme. Daca in prezent nu simti vreo greutate care te-ar putea impiedica sa evoluezi intelectual, atunci totul e in regula. Mai exista persoane care sunt bune la anumite lucruri, iar faptul ca tu ai reusit sa treci peste asa-zisa dizabilitate intelectuala si sa te integrezi atat de bine incat esti surprinsa, e un lucru maret. Numai bine.