| DDCC a întrebat:

Problemă transpirație în zona spatelui, fundului și a picioarelor
Eu de când mă știu transpir puternic în aceste zone. Când fac sport, mai exact când alerg (în ultimul timp alerg destul de mult, pe loc, pe muzică în căști) mi se întâmplă și trebuie să schimb tricoul, lenjeria intimă și șosetele.
Am întrebat-o pe mama dacă pățește așa, mi-a zis că transpiră doar la spate, în sensul că, curge apa șuvoi pe spate când lucrează vara la fân (deci pe căldură mare) sau când urcă un deal, o pantă.
Am înțeles că dacă stai prea mult pe scaun la computer se întâmplă să transpiri mult, însă eu deja stau mai mult pe laptop, în pat. Deci toată treaba este când fac sport, când alerg.
Am căutat pe net și am găsit aceste două siteuri http://www.romedic.ro/......itor-54996 deși la mine nu e problema de miros în zona fundului ci doar că transpir mult. Răspunsul ăsta de pe site mi s-a părut ok:
"Salut Vlad si eu sufar exact de aceiasi problema astazi am fost la doctorul de familie si m-ea spus ca poate fi din cauza scaderi de calciu si zinc din corp.Mia da o trimitere de analize si a spus sa revin cu rapunsurile.Eu vara beau de 3 ori pe zi ceai de salvie varsata e doar 4 lei 50g la farmacie ceaiul s-al bei fara zahar nu o sa mai transpiri la fel de tare si poarta boxeri de bumbac.O sa te anunt cu noile vesti daca doresti trimitem id tau de mess."
Analize de calciu și magneziu (nu zinc) mi-am făcut și mi-au ieșit bune. Nu știu exact ce efect ar avea ceaiul de salvie care e menționat în răspuns.

Am citit răspunsurile de aici dar nu am înțeles foarte mult. http://www.tpu.ro/......pantaloni/ doar cum că lenjeria intimă ar trebui să fie de bumbac.

Probabil m-ați direcționa doar spre medicul de familie, însă nu mi-este chiar ușor să dau de el, fiindcă în comuna de unde sunt eu vine doar Miercuri, cu bilet de trimitere de la el este destul de dificil (mă refer cu spitalele românești, cu policlinica unde m-am tot "învârtit" pentru o problemă la ORL) și cam singura posibilitate este să mă duc în timpul săptămânii în oraș și ratez ceva cursuri la facultate.
Însă dacă considerați că doar medicul de familie îmi poate da un răspuns concret am să-l schimb cu unul din orașul în care sunt la facultate.
Postez această întrebare fiindcă vreau să am un răspuns concret la întrebarea: "De ce transpir mult în acele zone?". Adică, așa o fi organismul meu și NU am ce să fac în privința asta, este normal să transpir acolo când fac mișcare sau pot face ceva concret legat de asta? Vreau să fiu lămurit. :D
Mulțumesc anticipat de răspunsuri!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Rocsid a răspuns:

E normal sa transpiri prin toate glandele tale sudoripare! Nu te lua dupa toate site-urile "medicale" pentru ca fiecare caz e diferit de la individ la individ.Dar medicul de familie te poate trimite la un dermatolog sau poti sa iti programezi tu o consultatie la un medic privat.
Du-te la specialisti nu la un medic de familie care face doar trimiteri, scutiri si eventual te infunda de antibiotic la raceala(lucru total gresit)
Nu e nimic rau in a transpira pentru ca prin transpiratie elimini toxinele..atata timp cat spui ca nu are un miros anormal(amoniacal, dulceag sau putrid de exemplu) nu ar trebui sa iti faci griji..ai un corp sanatos care isi face treaba foarte bine.