| Yourshyguy a întrebat:

Sal. Deci azi la sala mi-a cazut o greutate pe picior pe degetul mare si am vazut acasa ca incepe sa mi se inegreasca unghia gen si am o durere enorma. Eu am aproape 17 ani si n-am mai patit asta, 0oate fi rupt degetul? Sau unghia poate sa cada si in cat timp creste alta? Adica gen cat o sa ma tina durerea ca nu pot sa ma incalt cu bocanci, doar cu pantofi sport si e cam aiurea. Ms.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| asmodeus10 a răspuns:

Daca se inegreste inseamna ca se necrozeaza, adica sangele nu mai curge prin acel loc, trebuie neaparat sa consulti un dermatolog, urgent. Nu stiu cauza dar asta se intampla daca se inegreste. Bunica mea a avut 3 degete necrozate, a stat prea mult si a trebuit sa ii taie piciorul. Deci, urgent la doctor si dermatologul te va trimite mai departe sau iti va face analize, tratamente...

| Yourshyguy explică (pentru asmodeus10):

Doar unghia s-a inegrit la mine.

| mariuspinciuc a răspuns:

Durerea va trece însă unghia salut cu ea. Crește alta. Durerea ține cam 2 săptămâni

Bula
| Bula a răspuns:

Mergi URGENT la chirurgie, sa-ti indeparteze unghia!
Va creste inapoi in cateva luni, dar trebuie sa feresti locul (degetul) pana atunci.
Daca nu se rezolva rapid, atunci poti ramane chiar cu degetul amputat!
Ai grija la pansamentul care se va pune, sa fie schimbat la intervalele si modul indicat de medic!
Eu am avut indepartata unghia degetului mare si s-a refacut complet in cca. un jumat de an.

| Wukong a răspuns:

Nu te lua dupa asmodeus, ca mai mult te baga in panica aiurea si cu siguranta era vorba despre altceva acolo.

Unghia o sa cada singura si nu o sa faci tu nimic, de durere ce sa iti mai zic, o sa-ti treaca pan' te insori