| PringAloe a întrebat:

Salut, Am o cunostinta care sustine ca nu a mai avut scaun (Nu a mai facut treaba mare) de mai bine de 5 zile, acest lucru este normal? Care pot fi motivele, cauzele si in cazul in care nu e normal ce ar trebui sa faca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Am patit si eu asta, sunt si am fost constipat de cand ma stiu.Inainte faceam la 5 zile si ma chinuiam sa nu mut caloriferu din baie dedurere.Acum de cand mananc tarate dimineata, si beau lapte ca nebunu, si mananc lucruri care sa ma ajute la digestie, ies o data la 2 3 zile si usor.Personal, nu inteleg cum poate lumea sa iasa zilnic la baie.Eu nu pot, nu am putut niciodata, si nu inteleg.Cum dracu zilnic? prapadesc hartia de pomana laughing) acum serios vorbind, eu ies o data la 2 3 zile.De la constpiatie am avut probleme si cu hemoroizi, si cu sangerarile uneori.Nu e de ras, doar o minte bolnava ar rade.Insa trebuie sa faci ceva, ori iei ceva pastile pentru a nu mai fi constipat, eu nu am facut asta si nu voi face decat daca mi-o impune medicu.In rest, am inceput sa mananc tarate cu iaurt dimineata, ma ajuta la digestie, am inceput sa mananc supa mai multa.

| PringAloe explică (pentru Liviu):

I-am sugerat sa aiba o alimentatie mai diversificata, el mananca mai multe uscaciuni si uneori nu prea mananca nimic la modul ca are o masa pe zi, i-am sugerat sa consume si multe lichide, i-am zis sa faca un control ceva si eventual sa ia niste pastile, supozitoare pentru a avea scaun.

| Ineys a răspuns:

Nu e normal. Vizita la medic cat de repede poate.

| Frank51 a răspuns:

Eu nu imi pot imagina cum ar fi sa nu fac ZILNIC, uneori de 2 ori pe zi. Metabolismul prietenului tau este ca al unui batran de 70 de ani.

| PringAloe explică (pentru Frank51):

Asa si eu fac de 2 ori pe zi, el spune ca nu simte dureri sau sa se simta umflat, cand incearca sa se duca la baie nu reuseste, el zice ca nu este constipat si ca el asa face de mult timp dar pentru mine care fac de 2 ori pe zi mi se pare foarte mult, eu m-as ingrijora daca n-as face de 2 zile. da pai 5

| PringAloe explică:

Nici nu cred ca stie de existenta acestui site, pe langa acest fapt eu aveam niste motive in minte si solutii insa voiam sa vad ce parere au si alte persoane, nu e nimic gresit sa vezi ce parere au si altii si sa inveti de la altii, te pup si te iubesc.

| bogdycounter a răspuns:

Este normal dar nu sănătos, există alimente care îngreunează acest proces și alte alimente care amplifică procesul.Motivele pot fi multiple de la alimentație până la puterea organismului de a realiza acest proces(digestie grea). Pentru o digestie ușoară să consume alimentele care te ajută și nu îngreunează procesul și dacă acest lucru nu are efect poate folosi produse naturiste laxative.
https://www.sensiblu.com/blog/post/1896_reguli-pentru-o-digestie-corecta