| CrisanAlex a întrebat:

Salut.Am si eu o traire mai ciudata si nu am mai auzit-o la nimeni si pana acum nici nu am mai spus nimanui(sincer nu stiu de ce nu i-am acordat importanta multa pana acum,probabil pentru ca mi se intampla mai des cand eram copil).
De cand eram mic,inainte sa adorm sau cand sunt obosit,mi se intampla rar sa incep sa vad si sa percep toate lucrurile care ma inconjoara ca fiind foarte mici(in dimensiune) si foarte aproape de mine chiar daca ele sunt la distanta. Spre exemplu: sunt in pat si usor in creier totul incepe sa se micsoreze si sa-mi para foarte usor palpabil ca si cand as putea sa iau un intreg dulap intr-un deget si sa il arunc doar cu un deget. Daca in momentul acela deschid ochii,totul mi se pare ca fiind la o atingere distanta,adica stand in pat doar intinzand mana am impresia ca pot sa ajung la clanta de la usa.Pot sa repar pentru o perioada foarte scurta de cateva secunde acest defect daca imi tin mana foarte aproape de ochi si ma concentrez pe ea,totul incepe sa prinda iarasi contur si lungimea, latimea, etc revin iarasi la parametrii normal.Dar daca iau mana din fata ochilor si ma pun iar la somn iar ma simt ca si cum totul se micsoreaza si in cap parca ma adancesc intr-un vortex si totul pare mic si ireal ca intr-un joc sau film.Cand deschid ochii direct simtind aceste lucruri, imi cer scuze pentru ca ma repet vreau doar sa fie clar, totul pare foarte mic si foarte aproape de mine si ca sa imi revin din starea asta trebuie sa ma ridic si sa imi tin vederea foarte aproape de un obiect adica cativa centimetri.Tin sa mentionez ca lucrul asta se intampla si daca este lumina aprinsa sau stinsa.Mi se intampla mult mai des in copilarie, acum am 28 ani si tocmai ce am fost la spital saptamana aceasta cu o leziune pe intestin si azi-noapte in timpul tratamentului de refacere mi s-a intamplat iarasi acest lucru. Stiu ca parte din cauza este oboseala ochilor si a creierului dar as vrea sa va intreb daca ati mai auzit despre asa ceva sau i s-a mai intamplat cuiva? Sau si mai bine daca stiti exact ce este?
Multumesc frumos cui citeste si mai mult celui care-mi va da poate un raspuns.Multa sanatate tuturor

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Am inteles cum percepi spațiul. Dar timpul? Ai observat? Trece mai repede,mai greu? Cand halucinezi te simti mai mare decât de obicei? Cei care trăiesc asa ceva spun ca se simt uriasi si ca ei ar creste,nu ca s ar micsora obiectele. Boala este neurologica si a fost descoperită de un psihiatru pe nume Todd care poartă si numele bolii. Ea mai este recunoscută si ca sindromul lui Alice din Țară minunilor după povestea lui Luis Carroll care,de asemenea, se pare ca si el halucina si de aceea avea o imaginatie asa bogată. Din fericire, este bine ca nu trăiești toate astea pe timp de zi. Tu esti constient de boala, alții par a fi confuzi si li se intampla sa vada asa mai mereu.
Un alt detaliu interesant este ca boala este asociată cu migrenele, simptom pe care tu nu l ai menționat.
Ar trebui să discuți cu un psihiatru sau cu un alt neurolog despre afectiunea ta. E foarte important sa ti înțelegi creierul si poate sa găsești tratamentul potrivit dacă e nevoie. Poate afli si cauzele.

| CrisanAlex explică (pentru Donsavas):

Timpul pare difuz nici nu ma gandesc la el si da am migrene destul de des.Antinevralgicul este "dumnezeul" meu ma salveaza de multe ori de la stari foarte avansate de migrene in care nici nu pot adormi sau gandi, dar asta este alt caz. Cand mi se intampla sa am migrene foarte puternice nu patesc fenomenul acesta pe care mi l-ai explicat si iti multumesc foarte mult pentru asta.Intra-devar am acest sindrom al lui Alice din Tara minunilor dar nu am mai auzit pana acum despre el.Inca o data iti multumesc enorm pentru elucidare si iti doresc numai bine si sanatate.Multumesc si celorlati care au avut timp sa-mi raspunda la intrebare.

3 răspunsuri:
| aXy99 a răspuns:

Am patit si eu de cateva...chiar mai multe ori. De regula dupa ce deschideam ochii si ma gandeam la altceva imi reveneam. Habar n-am care este explicatia.

| Bonbardieruldeweekend a răspuns:

Asa am patit si eu. Ori incepi sa devii sizofrenic(se repara daca vrei) sau e din alt motiv. Eu am multe faze de genul vis etc. Mai mult se intampla ca tu gandesti chestia asta ca si cand ar fi o calitate ce altii nu o au. Eu zic sa scapi de chestia asta ca se simte bine cateodata dar duce la alte probleme. Si ca sa scapi trebuie sa incerci sa dormi mai repede si sa nu mai stai mult sa te gandesti sa iti faci mai multi prieteni si sa ai incredere in tine. Sa traiesti fericit/a si sa uiti de chestiile care se intampla noaptea happy sper ca intelegi ce zic singura chestie e sa nu crezi ca e o calitate chestia asta pentru ca cu timpul se face si mai grav. Dupa te gasesti pe strada vorbind singur si nu mai sunt intoarceri de acolo sad