| YourInsomnia a întrebat:

Salut! Asta e o intrebare putin mai de fete, dar oricine stie m-ar ajuta enorm. Nu am putut dormi deloc toata noaptea de dureri abdominale. Nu imi dau seama de la ce sunt. Ar putea fi multiple cauze:
-mi-a venit menstruatia acum cateva ore (si luna trecuta am avut crampe urate)
-dar am si facut vaccinul anti HPV
(l-am făcut ieri, prima doza, Gardasil 9)
-dar pe de alta parte am avut si scaune moi, ceea ce ar fi atipic pentru o menstruatie sau un vaccin, deci iau in considerare si faptul ca oi fi mancat ceva stricat.
Stiu ca ar fi indicat sa ma adresez unui doctor, dar in situatia de față cel mai la indemana e sa scriu aici.
Care ar putea fi cauza si ce ar trebui sa fac? Sa iau nurofen? Daca iau medicamente se va altera cu efectul vaccinului? Am voie sa iau daca m-am vaccinat? Va rog, sfatuiti-ma! sad
Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Nu te speria, ca nu s-a intamplat nimic grav!
Este o combinatie de la durerile menstruale dar si o posibila indigestie, odata ce esti deranjata la burta.
Stai cumintica acasa, in pat, bei ceaiuri calde de menta, mergi la toaleta la nevoie si tii regim alimentar cateva zile, doar cu ceai de menta, pesmet, supa de legume si orez cu morcov fierte.
Vaccinul nu da dureri de burta si nici scaune moi, dar poate da un pic de febra si apatie (stare de belgeala/oboseala).

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

" mi-a venit menstruatia acum cateva ore"

Și te mai întrebi de ce te doare?
Unele vomită, se tăvălesc pe jos din cauza durerii...

| EllaAndreea1655 a răspuns:

E posibil sa fie din cauza unui amestec de factori care nu favorizeaza situatia in care esti. In cazul in care nu poti merge la medic stai intinsa ai grija de tine si alimenteaza te sanatos. In putin timp v-a trece

| Blackberry2401 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa suni medicul de familie si sa ii spui ce ne-ai scris si noua. Din pacate cauzele durerilor tale abdominale se pot datora multor factori, pe care doar un doctor ii poate determina cu exactitate. Te risti ascultand sfaturile unor neexperti =)