Si apa de larobinet este plină de otrava bacterii si aerul este poluat asa ca nu bei suc de la magazin ca au E uri si chimicale dar bei apă de la robinet e la fel, nimic in România nu mai este natural nici mincarea pe care ei au scumpit o ca dracu, ne otravesc ca baga adaosuri de chimicale in mezeluri in tot ce se gaseste pe raft.Fructe legume sunt crescute artificial sunt stropite cu substante ca sa le grabeasca cresterea, si noi le mîncăm si ne mai mirăm de ce face m atitea boli.
Apa este singuar care nu dauneaza.
Nu exista suc de cumparat care sa nu dauneze, fiindca toate contin chimicale, ca sa reziste sa nu se strice/ acreasca, deci toate sunt daunatoare.
Sucul de portocale, chiar daca le storci singur, are tot atata zahar cat Cola cu zahar. Sigur, daca bei un pahar pe saptamana nu e mare deranj, dar daca bei suc de portocale de sase ori pe zi o dai in diabet.
Iar CristiDinBucuresti e speriat de bombe: E-urile nu sunt substante daunatoare, ci, dimpotriva, substante foarte bine testate, care nu sunt daunatoare.
Absolut, oricand e mai sanatos sa mananci o portocala decat un suc facut din 3 portocale. Doar ca macar asta nu e zahar procesat precum cel din cola.
Teorii paranoide ale conspiratiei.
Gresit.
E-urile sunt substantele chimice adaugabile alimentelor, cu diferite scopuri.
Pe lista E-urilor se regaseste atat sarea (de bucatarie), cat si substante care sunt interzise, fiind foarte daunatoare.
Ai binevoit macar sa citesti un pic? In momentul in care un E oarecare e interzis in tari ca Norvegia, te-ai gindi ca e un pic mai mult decat conspiratie. E si ceva stiinta pe acolo. Ca doar nu ii pasa statului roman mai mult de cetatenii lui decat aluia norvegian...
Apar pe lista ciclamatul si aspartamul, care sunt printre cele mai bine studiate substante din lume, datorita tocmai reputatiei proaste din presa conspirationista. Aspartamul nu e periculos decat pentru cei sensibili la exces de fenilalanina. Fenilalanina este un aminoacid esential si fara el nici de cadavru nu mai esti bun.
Vitamina C si vitamina E sunt E-uri.
Substantele foarte daunatoare nu pot fi E-uri. Prin definitie E-urile sunt substante dovedite sigure pentru marea majoritate a populatiei.
Frica de E-uri este o psihoza in masa (folie à plusieurs) bazata pe ce debiteaza cei care sufera de delir mistic.
Crezi ca poti face diabet de la zahar?
Https://www.endocrineweb.com/conditions/diabetes/does-sugar-cause-diabetes
Https://www.healthline.com/nutrition/does-sugar-cause-diabetes
Gresit!
Citeste aici:
https://www.scrigroup.com/......-14687.php
Gheorghe Mencinicopschi era paranoic.
http://pseudostiinta.ro/wiki/Paranoia_alimentar%C4%83
Hai breh ca exagerezi. Nu am o mega-fobie in legatura cu asta, dar cand vad la un produs o lista de ingrediente cit tabelul lui Mendeleev, parca as prefera altceva...
Pai problema e limita intre normal si exces pe care multi o depasesc. Nu doar la E-uri, desigur.
Pai am zis eu pe undeva ca TOATE E-urile sunt naspa? Nu. Dar nici sa nu consideram ca gata, tot ce e acum aprobat e si mniam-mniam. Adu-ti aminte ca cu nici 300 de ani in urma, mercurul era folosit pentru tratamente interne...
Acum 300 de ani nu aparuse medicina bazata pe dovezi.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Medicin%C4%83_bazat%C4%83_pe_dovezi
Heh, acest "considerând raportul cost - eficiență" ma omoara. Pentru ca e complet fals. Big pharma power...
Gandeste-te ca inainte de 1900 "Rapid un doctor!" insemna sa chemi un doctor sa organizeze inmormantarea bolnavului care trage sa moara. Doar dupa circa 1950 doctorii au dobandit posibilitatea sa salveze oamenii de la o moarte iminenta.
Chiar si in India cu ocazia Covidului batalia a fost pe butelii de oxigen si nu pe vindecatori mistici sau remedii Ayurveda.
Si fiindca tot ai vorbit de diabet: sucraloza (indulcitor artificial) ar putea deveni un medicament pentru diabetul de tip 1.
1kg de mere și 1kg de morcovi; le dai prin storcător et voilà!
Sau 1, 5kg de portocale. Le poți stoarce și manual.
Fructele si legumele sunt bune in special pentru faptul ca nu contin multe calorii. Dar asta nu e valabil pentru sucul obtinut din ele.
Sucurile care nu au zahar adaugat. Dar alea ori au fructoza multa ori au indulcitori. Daca tii la silueta ia cu indulcitori in loc de zahar. Inca nu s-a demonstrat daca indulcitorii artificiali provoaca boli sau nu, sunt doar speculatii.
Eu eram bautoare de sucuri, acum ca s-a facut 5 lei fanta si cola la 500ml cred ca o sa ma las
Bro, daca vrei un suc care nu este daunator iti recomand Pop corla de la botanical, dar varianta zero cu stevia, contine 100% ingrediente naturale, 0 calorii. mai este o varianta green cola dar nu stiu exact toate ingredientele.
GulDan întreabă: