| bussniesman2028 a întrebat:

Salut!
Cat Costa repararea daunelor / CE se poate face in cazul de >fata- care sunt consecintele?

Recomandari?
Mi-am neglijat dintii timp de un an si culmea am mai consumat si dulciuri, problema este ca mi-a aparut la baza unei masele un inceput de carie, (gen, e tartrul de LA baza maselei, unde nu am insistat cu periuta si acum incepe sa erodeze).
(Pana ajung LA dentist, sa-mi FAC o ideelaughing
Ofer funda raspunsului relevant!
Mersi!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Doar un dentist ti-ar putea spune acest lucru, dupa ce-ti verifica toti dintii.

| relian a răspuns:

Alea is depuneri, trebuie sa mergi de 2 ori pe an sa cureti dintii, asta daca vrei sa mentii dintii in stare cit mai buna si timp indenlungat.
Deci ce spui tu, desi nu prea spui mai nimic, ar fi depuneri, tartru ala ce spui tu.Caria ar trebuie sa ai ceva negru, oricum inchis la culoare.

Dar cel mai indicat este sa mergi la dentist si sa cureti dintii.La curatat ala o sa vada mai toate problemele ce le ai,asta daca is ceva probleme,o sa vada de la fisuri,carii si tot ce ai tu pe acolo.
Acel tartru se face indiferernt ce periota de dinti,pasta folosesti si indiferent de cate ori te speli pe dinti.

Deci acel tartru se indeparteaza cu ceva scule mai dure,metalice, manual sau cu freza, depinde de fiecare dentist ce foloseste.
De regula cel mai mult tartru de ala se depune pe dantura de jos, mai putin sus.
De asemenea depinde si ce folosesti, din cate am auzit la consum mare de zahar se formeaza ceva mai mult, doar am auzit nu stiu sigur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Repararea dauneleor?
Daca caria nu a patruns foarte mult vorbim probabil de o obturatie/plomba care costa in jur de 200-300 lei, in functie de clinica, dinte, etc. In caz contrar fie vorbim de un tratament de canal care te poate costa in jur de 700 lei fie de o extractie care costa in jur de 300 lei, ambele urmate de chestii ca coroane/implanturi/punti.
Pana acolo te costa consultatia, in jur de 150 lei, radiografia in jur de 90 lei, ingenizarea in jur de 200-300 lei.
Repet, aceste preturi sunt pur si simplu orientative si pot varia destul de mult in functie de clinica, dinte, starea dintilor etc.

| MihaiSpeedster a răspuns:

E greu să faci o estimare doar din ce ai spus. Doctorul îți va spune cu precizie, nu postacii de pe TPU.
Cariile pot fi si de profunzime, nu le vezi, dar când faci o radiografie îți sar în ochi. În cel mai fericit caz, pui plombă. In cazul mai puțin fericit, îți pune o coroană. Adică îți scoate nervul, în rădăcini instalează un pivot de metal, pe care îl "îmbracă" cu o carcasă care arată ca un dinte natural. Există și cazuri nefericite, implanturi, dar nu cred că se ajunge la asta doar după un an de neglijat dinții și consumat caramele. Implant înseamnă că îți scoate dintele sau măseaua, îți pune un șurub care se înșurubează direct în os, și capul șurubului este "îmbrăcat" cu un dinte, la fel ca la coroană.
Repet, ai nevoie de radiografii ca să știi exact ce e. Fără ele, totul e speculație.