| INTERMED1 a întrebat:

Buna Ziua, am fost astazi la dentist sa imi curete o carie. mi-a curatat-o si mi-a pus plomba... dar nu prea imi place acum cum este forma maselei cu ploba si m-ai am si alte masele cu carii pe ele. exista alta metoda de a curata o carie fara a pune plomba?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

La forma maselei plombate se mai poate lucra. Mergi din nou la stomatologul care ti-a tratat maseaua. Alternativa plombei este coronita, dar asta presupune renuntarea la maseaua ta aproape in intregime. http://www.i-medic.ro/......ltima-faza

| stlucian a răspuns:

De curatat se curata la fel acum depinde de marimea cariei/gaurii si de materialele folosite pentru a astupa acea carie.O curatire fara a pune plomba e ca si cum ai lucrat la saparea unei gropi pentru a se umple cu apa de ploaie.

In cazul cand nu se mai poate salva dintele/maseaua se poate recurge la implant dar costa.

Pe viitor ai mare gija de dintii/maselele tale ca altii nu mai cresc sau bada "cresc" cu o proteza care o tii in apa noaptea sa nu o inghiti big grin

| jamal000 a răspuns:

Categoric NU, probabil aveai caria de mult timp si acum ti se pare ca ai un corp strain acolo, insa in timp te vei invata!

| AmD a răspuns:

Buna!
Iata aici sfaturile mele:


Ce alimente te ajută să scapi de carii: untul de cocos, lactate naturale (mai ales untul), provenite de la animale hrănite cu iarbă, carne de la animale hrănite cu iarbă, peşte, supe şi ciorbe de oase, legume crude şi gătite, organe - de exemplu ficat. Un loc aparte în alimentaţia ta ar trebui să-l ocupe supele obţinute prin fierberea îndelungată a oaselor.

Ce alimente să eviţi: dulciuri, alimente procesate (mezeluri), leguminoase, nuci şi seminţe şi mai ales cereale.

Ce suplimente poţi să iei: pentru că în ziua de azi, nici măcar legumele nu mai sunt boagte în vitamine şi minerale, e bine să-ţi suplimentezi dieta cu magneziu, gelatină de vită şi ulei din ficat de cod, care e bogat în vitamine liposolubile.

Sursa: Cum să vindeci cariile dentare în mod natural - Boli şi tratamente | Unica.ro http://www.unica.ro/......38287.html


Per ca-ti va fi de folos! :* :) ♥☺

Fundita, daca apreciezi raspunsul meu? :)

| MissUnkown2 a răspuns:

Daca ai caria deja, nu prea este alta metoda. Dar si eu am plombe si, oricum, nu se vede forma maselei. Probabil ca o sa iti cada putin din plomba si forma o sa se mai regleze, cum mi s-a intamplat si mie. Asa ca nu-ti face probleme.

| INTERMED1 explică (pentru MissUnkown2):

@MissUnkown2, la cate masele ai plombe ca eu am cam la toate maselele carii si nu prea as vrea sa am plombe la toate?

| MissUnkown2 a răspuns (pentru INTERMED1):

Am plombe la 4 masele, cele de 6 ani. Alea sunt mai adanci si se aduna mai usor reziduri.

| INTERMED1 explică (pentru MissUnkown2):

Si cam in cat timp se poate reveni cat de cat la forma initiala a unei masele?

| INTERMED1 explică:

Astept si alte raspunsuri, mersi oricum!

| DyaDeea a răspuns:

Nu.