| marianpurdea a întrebat:

Salut, daca am facut vaccinul de 14 ani, acela de te protejeaza si de tetanos acum o luna, sunt protejat de boala timp de 5 ani? Sau macar un an de al vaccin?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Pe scurt 10 ani!

"Vaccinul antitetanos la adulți:

după doza administrată la 14 ani, vaccinul antitetanos are valabilitate 10 ani, aceasta fiind durata pentru care se consideră că suntem protejați de infectare;
teoretic, la fiecare 10 ani, adulții ar trebui să repete acest vaccin pentru a-și asigura o imunitate bună împotriva tetanosului;
vaccinul antitetanos poate fi recomandat de medicul infecționist pentru cei care au suferit un accident și există un risc mare de infectare;
vaccinarea antitetanos la adulți poate fi făcută la medicul de familie sau la camerele de gardă ale spitalelor, în caz de urgență. "

in cazul tau are legatura cu vaccinul DTP, la fel si mai jos ni se mentioneaza 10 ani!

Când se administrează vaccinul DTP

Vaccinul DTP este component al vaccinului hexavalent, care se administrează încă de la vârsta de 2 luni, conform unei scheme propusă de Ministerul Sănătății, și face parte din componența vaccinului tetravalent, care se administrează copiilor la vârsta de 6 ani.

Punctăm că vaccinul DTP în sine se administrează ca rapel la vârsta de 4 ani, apoi la 14 ani, de asemenea inclus în schema obligatorie de vaccinare, și apoi cu rapel la fiecare 10 ani.

Vaccinul DTP este un trivaccin recomandat atât copiilor, cât și adulților pentru a preveni infecția cu bacteriile care provoacă difterie, tetanos și tuse convulsivă. Vaccinul DTP se găsește sub diferite denumiri pe piață și face parte din schema națională de vaccinare obligatorie propusă de Ministerul Sănătății pentru România.

| doctorandus a răspuns:

Dap, si eu m-am vaccinat acum cativa ani contra tetanosului si scrie in condicuta ca e valabil 10 ani.

| relian a răspuns:

Daca te speli pe cam odata, deacu gata toata viata o sa fii curat?
Vorbim de microorganisme,deci ceva care nu tine de noi. Daca poate intra in organism te afecteaza si a doua zi dupa ceai facut ce spui.

Ai paduchi, scapi de ei ok. Deacu gata niciodata n-o sa mai ai? Poti si a doua zi sa ai iar, depinde daca sunt pe unde umbli tu, citi sunt si asa mai departe. Bacteriile, ciupercile, hai sa zic si virusurile care ne afecteaza nu locuiesc in noi sau pe noi, asa ca cum tie norocu.

Vaccinu nu te protejeaza de nimeni, nici nu are cum, antibioticu da.
Mai mult nu zic ca imediat apar astia cu raportatu.

| alina2k18 a răspuns:

Da, esti protejat multi ani, pana in 10ani.

| JustStitch a răspuns (pentru alina2k18):

Mai depinde si de noroc