|

Salut. De ce sunt atat de ipohondru? Cum pot scapa de asta? Am sunat pe cineva la telefon, l-am intrebat daca mergem undeva, iar el prima data a raspuns cu " ce ai spus?" iar dupa aceea a spus imediat " e posibil" eu chiar daca am realizat ca a inteles pana la urma intrebarea, tot i-am pus-o inca odata... ca batranii aia care vorbesc la telefon si nu te intelegi cu ei că sunt in urmă si mi-a trecut prin gand, eu cum o sa mai fiu la 70 de ani daca sunt asa acum? Si acum mă macina intrebarea asta...

Ma trezesc tot timpul obosit cu o durere de cap in spate si nervos... in rarele momente cand ma simt odihnit ( sau dupa 3 cafelele) nu mai sunt asa cum am spus mai sus. Ce pot avea? Aveti vreo parere? Sunt constient ca trebuie sa merg la doctor dar vreau sa aud si parerea voastra.

Mai am si o gandire foarte dezordonata, nu ma pot concentra intr-un singur loc, chiar si acum cand am scris intrebarea asta am sters cuvinte care n-aveau nicio legatura cu ce trebuia sa scriu.

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Hei
Sunt si eu in aceeasi situatie de foarte mult timp,numai ca eu am fost diagnosticata de un psihiatru.
Probabil ai un inceput de oboseala cronica din cauza stresului acumulat
Ar trebui sa consulti un doctor si daca se agravează spre depresie, anxietate, oboseala cronica sa te tii de un tratament (pastile in general)
Stiu ca nu te am ajutat, dar chiar ar trebui sa întrebi un doctor.
Daca chiar iti doresti sa faci ceva in legatura cu asta pana sa ti zica el eu iti recomand sa te calmezi/sa ti iei o pauza de la tehnologie si societate/sa te stresezi mai puțin, sa facii ceea ce ti place si te face fericit in continuare si sa te apuci de sport
Sau sa incerci melatonina/pastile cu lavanda etc pentru a încerca sa ai un somn odihnitor si sa te poti concentra mai usor
Baftă and i hope u ll be ok soon happy

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Iphondru esti cand crezi ca suferi de boli pe care nu le ai, boli inchipuite etc
Ce ai tu este altceva.
Ai o nesiguranta si uiti, de ex. daca inchizi usa cu cheia si mai verifici cel putin 1 data de 2 ori inseamna ca este ceva de psiholog.
Aceasta incertitudine daca am facut sau nu un lucru si il repet obsesiv este o tulburare si nu iphondrie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te poti concentra pentru ca ai vrea sa le faci pe toate, deodată. Ai impresia ca daca grăbești lucrurile va fi mai bine.
Consulta un psihiatru pentru ipohondrie!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează