| andreimpwr a întrebat:

Salut, de ceva timp doresc sa achiziționez o tigara electronică. După câteva căutări am găsit una numită, Joyetech eGo AIO, 1500 mAh, din review-uri am înțeles ca este o tigara de începători ok. Lichidul as vrea sa fie unul fără nicotina (eu fiind nefumător de țigări normale) ideea e că vreau sa o iau mai mult de curiozitate și pentru a avea ocupație când ies cu prietenii, majoritatea acestora fiind fumători. Întrebarea mea ar fi, sunt dăunătoare aceste țigări electronice sau lichidul cu diverse arome cel fără nicotină? Vreau să precizez că primul lichid pe care vreau sa îl încerc ar fi unul de la Liqua Elements (căpșuni).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Orice chestie făcută în mod exagerat este dăunătoare. Dacă fumezi ocazional nici țigările normale nu îți fac rău.

| mastadont a răspuns:

Sunt dăunătoare însă nu chiar ca țigările normale, cam cu 60 sau 70% mai puțin dăunătoare. E bun modelul, și eu am tot un joyetech și mă ține de vreun an.
Nu pot să te sfătuiesc în ceea ce privește aromele, mai ales cele dulci, pentru că mie nu îmi plac și mă cam doare capul de la ele. Eu prefer arome de tabac și lichide cu nicotină.

| andreimpwr explică (pentru mastadont):

Am înțeles, asta am vrut să stiu, dacă cumva acele lichide sunt oarecum "toxice" in timp happy ar fi prima experiența de genul, nu am mai avut țigări electronice înainte! Mulțumesc

| Mirel4412 a răspuns:

Periculoase sunt si aromele incluse in cartuse, care in majoritatea cazurilor se bazeaza pe ingrediente chimice indoielnice, coloranti si adaosuri similare cu cele din produsele alimentare pline de E-uri (arome si coloranti din creme si glazuri, din chipsuri, din sucuri carbogazoase, etc).

Fiindca tigarile electronice nu produc fum, ci un fel de vapori, se considera ca acestea nu expun persoanele din vecinatate la emisii de mana a doua, cum se intampla in cazul tigarilor. Doua studii dintre putinele realizate pana acum au depistat in aceste emisii formaldehida, acetaldehida, benzen si nitrozamine specifice tutunului, toate cancerigene.

Tigarile electronice sunt doar ca o "scapare" de cele clasice, adica cei care sunt deja dependenti de nicotina sa se lase. Oricat de cool ar arata fumul acela, gandeste te ca inhalezi glicerina si alte substante pe care nu le cunosti, ca trebuie intretinut acel dispozitiv, si in principal ca sanatatea e mai cool decat orice alteceva. Plus ca acum, multi oameni vapeaza, nici nu mai e asa cool cum erau si tatuajele, acum fiecare are unul. In secolul asta, esti catalogat "diferit" daca nu esti ca ceilalti din turma.

Sper ca ai inteles ceva happy