| AlexDorinel a întrebat:

Salut, e normal ca în timpul adolescentei sa te apuce nostalgii, gânduri și depresii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Overeem a răspuns:

Este,așa e firea ta.eu nu s adolescent și mă ia deseori nostalgiile legate de școală generala, liceu ..nu pot trece peste, deseori încă în prezent visez colegele și mă întristez.
Nu vezi ce vremuri de cacao trăim? E logic că ne amintim de vremurile când oamenii mai erau cat de cat normali la cap, acum majoritatea se droghează și au un caracter infect! Noi vremuri ca alea nu vom mai trăi probabil never!

Răspuns Apreciat de Editori
| HelpingHands a răspuns:

Se întâmplă să ai și nostalgii, gânduri, depresii! Dar îți recomand să găsești activități care știi că te împlinesc. Eu, de exemplu, până la 36 de ani am descoperit că scrisul, ieșitul cu prietenii, cititul sunt activități foarte satisfăcătoare. De aceea scriu poezii, mi-am făcut o pagină de Facebook unde îmi public reflecțiile, caut să mă văd cu prietenii mei și să-mi mai aerisesc mintea, citesc lucruri care ma interesează foarte mult... Deci, trebuie să te decizi, în viață, care sunt acele lucruri care alungă monotonia și dau sens și valoare timpului. E ca mâncarea: nu ești obligat să mănânci orice, dar dacă tot trebuie să mănânci, poți să alegi ceea ce pui în gură, tot așa și cu petrecerea timpului, poți să alegi anumite activități satisfăcătoare.

7 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Este normal la cei ce au o sensibilitate pentru viata. Cei nepasatori, ca betonul, nu vor avea nostalgii nici la batranete.

| AlexDorinel explică (pentru Salontanul):

Deci daca am ce am zis mai sus sunt un om care mi pasa de viata sociala?

| Impersonal a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ehei, dar ce repede treci tu la concluzii absurde...

| Salontanul a răspuns (pentru AlexDorinel):

Normal! Cei nepasatori nu au asemnea simtaminte.

| Simpatik a răspuns:

Depinde daca vorbim de nostalgie si ganduri triste ca o sensibilitate ce denota felul tau de a fi sau daca vorbim de ceva ce este o boala precum depresia sa o numim cronica.
Oricum ar fi sa stii ca oamenii in special au o oarecare sensibilitate, de asta vezi multi dand de mancare unui caine pe strada sau pisicilor, altii simt nevoia sa ajute oameni nevoiasi, aceasta empatie decurge dintr-o nevoie si sensibilitate interioara.
Bineinteles ca exista si oameni care nu au nicio forma de sensibilitate.
Cum ziceam daca nu e o afectiune esti perfect uman.
Cand simti nevoia sa plangi fa-o cand simti nevoia sa razi fa-o.

| sabin89 a răspuns:

Nostalgiile apar la bătrâneţe (dacă apar). În adolescenţă nu ai după ce să fii nostalgic, pentru că încă nu ai trăit; viaţa abia acum începe. Gânduri? Depinde de care. Toată lumea are gânduri. Depresia e o boală, deci nu are cum să fie normală. E ca şi cum ai întreba "e normal să ai hepatită?". Nu, boala nu e ceva normal.

| Impersonal a răspuns:

Este normal sa fii constient in afara sferei tale de constiinta? Eu zic ca nimeni nu si-ar bate capul sa dea un "diagnostic".

| CleanHeart a răspuns:

Cred ca nu e o supriza ca adolescentii au crize de identitate si tot ce-si doresc e sa fie intelegi, sa le explici ce e bine si ce e rau, sa le oferi sfaturi atunci cand o sa sufere din dragoste, sa stie ca in lume exista multa rautate si trebuie sa o invinga cu inteligenta si cu nepasare, cam de asta au nevoie.

| jjgwoo a răspuns:

Mai mult ca normal
cam asta e vremea